• DOLAR 32.461
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2479.643
  • ...
Ufuk Uras`tan Meclis`te Sivil İtaatsizlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meclis Genel Kurulu’nda, 1999 yılını akıllara getiren bir eylem vardı.

O dönemin Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kabakçı, Meclis’e başörtüsü ile girerek kıyafet yasağını çiğnemiş ve Genel Kurul’da tepki görmüştü.

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da, "Hiçbir AB ülkesinin meclisinde kıyafet yasağı yok" diyerek kravatını çıkardı ve "bu boyunduruğu hediye ediyorum" sözleriyle Meclis mikrofonuna astı. Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil’in uyarılarına uymayan Uras ile diğer BDP milletvekilleri Genel Kurul’u terk etti.

BDP, sivil itaatsizilik eylemini Meclis’e taşıdı.

"Hiçbir AB ülkesi meclisinde kıyafet zorunluluğu yok, kıyafet yasağı amentü değildir, Meclis’e istediğimiz kıyafetle girebilmekliyiz" dedi ve kravıtını çıkararak Meclis mükrofonuna astı.

Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, yaptığı uyarının ardından kravatı görevli aracılığıyla Uras’a ulaştırdı ancak yerine geçen BDP milletvekili, bu kez kravatı önündeki mikrofona astı. Pakdil’den gelen uyarılar sonrası, Uras ve BDP’li diğer milletvekilleri Genel Kurul salonunu terk ettiler.

BDP’lilerin salondan ayrılmasının ardından, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Uras’a, "4.5 yıl milletvekilliği yapmasına rağmen önemli bir mesafe alamamış. Gelip böyle şov yaptı" eleştirisinde bulundu.

Öte yandan, `hadım` ve `basın` yasası önümüzdeki döneme kaldı. Meclis Genel Kurulu, hükümete kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi ve sağlık hizmetlerini hızlandıracak yasa tasarılarını bu hafta görüşecek ve kapanacak.

NTV

Bu haberler de ilginizi çekebilir