• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bir SSP hastası daha hayata gözlerini yumdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2008 yılından beri yakalandığı SSP hastalığı nedeniyle yatalak olarak hayat mücadelesi veren Abdullah Yılmaz, hayata gözlerini yumdu.

Yaklaşık 10 gün önce durumunun ağrılaşması üzerine Muş Devlet Hastanesinde yoğun bakıma alınan SSP hastası Abdullah Yılmaz'ın vefatıyla bir masum çocuk daha toprağa verilmiş oldu.

Durumunun ağırlaşması üzerine nefes almakta zorlanan Yılmaz, 3 gün önce yoğun bakımda solunum cihazına bağlandı. Nefes alıp vermede zorluk yaşaması üzerine Yılmaz`ın ciğerinin patladığı belirtildi. Dün gece saatlerinde durumu iyice ağırlaşan SSP hastası Yılmaz sabaha karşı hayata gözlerini yumdu.

Abdullah Yılmaz`ın cenazesi, hastanedeki işlemlerinin ardından,, Muş'un Arpayazı (Porgof)  köyünde toprağa verildi.

İLKHA`da yayınlanan haberde, oğlunun hastalığı ile ilgili konuşan Abdullah Yılmaz`ın babası Cafer Yılmaz, hasalığın sebebinin araştırılması ve bu çocukların DNA testinin yapılması için 2013 yılında Muş'u ziyaret eden dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir mektup verdiklerini belirtmiş, daha sonra Adli Tıp Kurumu'na yönlendirildiklerini, fakat bütün başvurulara rağmen halen bir adımın atılmadığından yakınarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat konuyla ilgilenmesini istemişti. (   http://www.ilkha.com/haber/7629/bir-ssp-hastasi-daha-yogun-bakimda/  )   (M. Şirin Çağlayan -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir