• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Urfa`dan sınır ötesine yardımlar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esed zulmünün devam ettiği Suriye`de kalan Suriyelilere sınır ötesi yardım gönderilmeye devam ediliyor. Şanlıurfalı STK`lar, Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük`ün de katılımıyla 4 TIR yardım malzemesini sınır ötesine göndermeye hazırlanıyor.

Suriye`de kalanlara yardım ulaştırmaya devam ettiklerini ifade eden Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Bugünkü yardımların içinde daha çok kışlık olmak üzere ilaç, battaniye, yiyecek vb. olmak üzere Hatay Reyhanlı`dan giriş yaparak Suriye`ye gidecek. Orada yardıma muhtaç insanlara ulaştırılacak. Şanlıurfa zaten 480-500 bin civarında Suriyeli kardeşimizi ağırlıyor. Onları en iyi şekilde ağırlamak için sivil toplum kuruluşlarımız, başta Suriye Platformu olmak üzere büyük bir gayret içinde üç buçuk senedir bıkmadan usanmadan yardım ediyorlar.” şeklinde konuştu.

Suriye İnsani Yardım Platform Başkanı Osman Gerem ise gönüllü sivil toplum kuruluşlarıyla beraber 167 TIR yardım yaptıklarını bugün de 4 TIR yardım malzemesini sınır ötesine göndereceklerini söyledi.

Suriyeliler Türkiye`den başka dost göremediğini belirten Şanlıurfa Muhacirler ve Ensarlar Derneği Başkanı Muhammed Zekeriyya El Mesud, “Türkiye olarak bütün dünya mazlumlarına yardımcı olmaya çalıştığınızı görüyoruz. Ve özelliklede komşunuz Suriye halkına yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Suriye`de sadece Suriye`den buraya gelenler değil malum olduğu üzere Suriye içlerinde de hatta sınır boylarında değil Halep`te Şam`da da Lazkiye`de de çok muhtaç insanlar var. Siz buraya gelenlere yar5d9ım gönderdiğiniz gibi, birde Suriye içlerine de kamyonlarla yardım gönderiyorsunuz. Sayın valimiz İzzettin Küçük beyefendiye, yaptığı çalışmalarından, bu konudaki teşviklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. (Hüseyin Sürmeli-Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir