• DOLAR 32.233
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2451.876
  • ...
SON DAKİKA
Ceylanpınar`da `Hayal Kurma` Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin sıfır noktasında bulunan Ceylanpınar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğretmenlerinden Aynur Şahin, Suriye'deki iç savaştan yola çıkarak, öğrencilerine bir hayal kurmalarını ve bu hayaller içerisinde rastgele bir hayal seçerek onu gerçekleştirmeye yönelik kampanya başlattı.

Proje ile ilgili bilgi veren Aynur Şahin, öğrencilerinin Suriye savaşına tanıklık ettiğini belirterek, Güneydoğu'nun küçük bir ilçesinde öğretmenim. Sınıra 50 m uzakta bir okulda görev yapıyorum. İlk bakışta her şey çok sıradan gözükse de bambaşka bir dünya burası, hayal kurmanın bile mümkün olamadığı bir dünya” dedi.

" Onlara bir gün hayal kurmalarını söyledim"

Şahin, öğrencilerimin çoğunun Suriye savaşına yakından tanık olduğunu ifade ederek, "Diğer çocukların televizyonlardan oyun gibi gördüğü top atışları, havan topları,  F16'lar onların kabusu olmuş gecelerce, onları anlatmaya kalksam size ne satırlar yeter, ne de yürekler dayanır. Ama şu kadarını söyleyebilirim, her çocuk gibi çok özeldir benim öğrencilerim. 'Hayal ne öğretmenim?' dedikleri zaman bu proje yeşerdi. Benim hayallerim de ilk önce hayal kurmanın ne olduğunu, insanı nasıl özgürleştirdiğini öğretecek ve daha sonra onların hayallerini gerçekleştirecektim. Tabi mümkün oldukça bunu yapmaya çalışacağım. Şimdi benim minik yüreklerim bir hayal kuracaklar ve ben de sizlerin yardımıyla onların hayallerini gerçekleştirmeye çalışacağım.” Dedi.

Hayal Kurma Kampanyası

Kurulan hayallerin kapalı bir zarfa koyup rastgele içlerinden birini seçeceğini belirten Şahin daha sonra, “Okulumda hayal kurma kampanyası başlatacağım ve çocuklardan bir hayal kurmalarını, kurdukları hayali kapalı bir zarfa koyarak hayal kutusuna atmalarını isteyeceğim. Kurulan hayaller arasında rastgele bir çekiliş yapılarak seçilen kişinin hayalinin gerçekleştireceğimizi söyleyeceğim. Bu çekiliş sayısı projeme yapılan katkılara göre belirlenecek ve projenin şeffaflığı ve güvenilirliği açısından yardımda bulunmak isteyen kişi yaptığı yardımla neler yapıldığını, resim ve faturalarla birlikte bilgilendirilecektir." İfadelerine yer verdi.

Her zaman öğrencilerine dürüstlüğü öğrettiğini sözlerine ekleyen Şahin son olarak,  "Şimdi ben bu projeyi okulda uygular ve hiç bir hayali gerçekleştiremezsem onlara büyük bir hayal kırıklığı yaşatmış olacağım. Ben bu projeyi uygulamaya koymak için ilk önce ben de varım diyenlerin, benimle iletişime geçmesini istiyorum.”  İfadelerini kaydetti. (Mustafa Kaynak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir