• DOLAR 32.209
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2510.19
  • ...
Hasip Kaplan, `CHP ile anlaşabiliriz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeniden Aydınlanma Hareketi Girişim Komitesi tarafından düzenlenen, Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde CHP, HDP ve ÖDP'nin katılımıyla gerçekleşen panelde olaylar çıktı.

“07 Haziran Seçimlerine Doğru Demokrasi Güçleri Ne Yapmalı?" başlığıyla yapılan panelde, HDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan'la tartışan bir kişi yakapaça dışarı atılınca ortalık karıştı.

Panelde HDP'li Hasip Kaplan, "CHP çatısı altında gerekli şartlarda anlaşırsak birleşebiliriz" deyince, izleyicilerden biri "özerklik gibi şartlar mı" diye sordu.

Hemen sonrasında görevliler soru soran kişiyi dışarı atmak için hamle yapınca ortalık bir anda karıştı. Gerginlik daha fazla büyümeden müdahale edildi.

Seçim dönemi ve çalışmalarıyla ilgili yaptığı konuşmada Hasip Kaplan, “CHP 5 milletvekili, MHP 3 milletvekili fazla çıkarır. Yine 300 milletvekiliyle AK Parti gelecek. Hiçbir şey değişmeyecek. Çok net çünkü sistemi öyle kurmuş ki son yerel ve cumhurbaşkanlığı seçiminden ders çıkarmak gerekiyor. Şimdi anayasa ve başkanlık sistemi kozuyla sahaya inecek. O zaman yeni bir anayasa isteyenler, sivil demokratik bir anayasa isteyenlerin birlikteliğinin olduğu bir ittifak kuşağı, en geniş ittifak ve en geniş birlikteliktir. Aslında bunun adı zeytin dalıdır. Merkez soldan en sola. Ama Türkiye`de bir yanlış var. Merkez soldan en sağa bir kayış var. Doğru olan solda nasıl en çok bir araya gelebiliriz. Bu 7 Haziran seçimlerinde diktatörlüğü, başkanlık modelini getirecek anayasa iştahını kökten yok etmenin tek bir yolu vardır. CHP de HDP de ortak bir Haziran Hareketi`nde ortak bir program etrafında seçime gitmeleri gerekiyor.” diye konuştu.

Meclis'te CHP`nin bir puan kaybetmesi veya bir puan çoğalmamasının sonucu etkilemeyeceğini ifade eden Kaplan, şöyle devam etti: “ HDP ile Haziran Hareketi`nin yüzde 15 alması 80 milletvekili, ortak iktidar yolunu açabilir. AK Parti iktidar sayısı olan 276`yı bulamayacak demektir.”

Panele, Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, HDP Milletvekili Hasip Kaplan, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş katıldı. Panelin açılış konuşmasını CHP İL Başkanı Murat Karayalçın yaptı. (Ajanslar)

Bu haberler de ilginizi çekebilir