• DOLAR 32.249
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2513.502
  • ...
Bitlis'te engelliler için kurs açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Engelliler için açılan 25 kişilik “Doğalgaz İç Tesisat Cihaz ve Montajcı Kursu”  hakkında açıklamada bulunan Bitlis İŞKUR İl Müdürü Alattin Aslan, kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verileceğini belirtti.

Proje kapsamında kursiyerlere 48 gün ve 384 saat pratik ve teorik eğitim verileceğini ifade eden Aslan, “Kurs süresince katılımcılara günlük 20 TL cep harçlığı, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ayrıca sağlıktan faydalanmayanlar için Genel Sağlık Sigortası primleri kurumumuz tarafından karşılanacaktır.” dedi.

Aslan, “7 ilde yapılan araştırmada, Doğalgaz İç Tesisat Cihaz ve Montajcısı mesleği, İşgücü piyasası araştırmaları sonucunda işverenlerce en çok kalifiye eleman sıkıntısı çekilen mesleklerden biridir. İŞKUR İl Müdürlüğü olarak; işverenlerce temininde güçlük çekilen mesleklere yönelik bu tür mesleki eğitim kursları düzenleyerek hem işsiz vatandaşlarımızı meslek sahibi yapıyoruz; hem de işverenlerin kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılıyoruz.” ifadelerinde bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir