• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
Şubat Şehitleri Belçika'da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayatlarını İslam’a hizmet için adamış ve bu yolda canlarını vermiş aziz İslam şehitlerinin birçoğunun şahadetlerini içerisinde barındıran Şubat ayının gelmesi münasebetiyle Belçika El Gazali Eğitim Kültür Derneğinde Şubat şehitlerini anma programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ilahilerle başlayan programda Şehit ve Şehitlik kavramları üzerine Molla Abdurrahman Ortaç bir konuşma yaptı.

"Şehidin kanından daha hayırlı bir kan yoktur."

Yaptığı konuşmasında Peygamber Efendimizin şehitlerin kanı hakkındaki hadisini anlatan Molla Abdurrahman, 'İnsan kendi malından kurban aylarında büyük koçlar, develer ve büyük baş hayvanlar alıp, Allah rızası için kesip kanlarını döküyorlar. Bir Kurban Bayramı'nda, belki o üç gün içinde milyonlarca hayvan Allah için kesilir. Bu hayvanların hepsinin kanı bir dereye dökülürse, bir şehidin kanı, Yasin'in kanı da diğer dereye dökülürse, Yasin'in kanı diğer kana galebe çalar. Önüne gelen ağaç, çalı çırpı ne varsa alıp sel gibi götürüp denize akar. Hiçbir kan şehidin kanından daha değerli değildir.' dedi.

Program yapılan duanın ardından verilen ikramla son buldu. (Abdurrahman Ekinci- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir