• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2422.72
  • ...
Mısır`ın saldırısında çocuklar öldü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgedeki Al Jazeera kaynaklarına göre Mısır ordusunun, sınır bölgesine yakın Derne bölgesinde düzenlediği saldırılarda üç cocuğun da aralarında olduğu siviller hayatını kaybetti.

Ordunun Mısır resmi televizyonunda yayınlanan açıklamasında, "Ulusal Savunma Meclisi'nden çıkan kararların uygulanması ile yüce Mısır halkının güvenliğini ve istikrarını savunma hakkı gereği, Libya toprakları içinde ve dışındaki IŞİde ve işledikleri suçlara misilleme olarak silahlı kuvvetlerimiz, sabah saatlerinde IŞİD'e ait eğitim kamplarına, silah ve mühimmat depoları ile örgüt mensuplarına hava saldırısı düzenlemiştir" ifadeleri kullanıldı.

Tobruk hükümetiyle koordinasyon

Mısır ordusu operasyonları Tobruk'taki hükümetle koordinasyon içinde gerçekleştiriyor.

Tobruk yönetiminden yapılan açıklamada, "Hava operasyonlarında 40-50 militan öldürüldü" ifadeleri kullanıldı.

Tobruk hükümetine bağlı Genelkurmay Başkanlık Sözcüsü, Anadolu Ajansı`na ‘Mısır Libya`nın içindeki IŞİD mevzilerine hava saldırıları düzenlemeden önce, emekli General Halife Hafter ile Mısır Savunma Bakanı`nın arasında koordinasyon amaçlı bir arama gerçekleşmişti` dedi.

Sözcü, Libya ile Mısır`ın koordinasyonu ile gerçekleşen hava saldırılarının önümüzdeki saatlerde Sirte kentini de hedef alacağını belirtti.

Genel Kurmay Sözcüsü, Mısır`a destek vermek için Fransa, İtalya, BAE`nin dahil olduğu bir uluslararası koalisyonun oluşturulması için diploması trafiği yaşandığını da ifade etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, 'Libya'daki militanlara karşı' uluslararası müdahale çağrısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir