• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Şırnak`ta ilk kapalı ameliyat gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Devlet Hastanesinde şiddetli karın ağrısı şikayeti ile gelen Abdullah Katrancı (25) adlı hasta, mide delinmesi ameliyatı sayesinde sağlığına kavuştu.

Birçok hastaneye başvurmasına rağmen sağlığına kavuşamayan Abdullah Katrancı, 6 Şubat 2015 tarihinde Şırnak Devlet Hastanesi`ne aşırı karın ağrısı şikayeti ile başvurdu.

Katrancı`ya gerekli rutin muayene ve tahlillerden sonra midesinin delindiği teşhisine varıldı. Hemen ameliyata alınan hasta 2 saat ameliyatın sonucunda eski sağlığına kavuşacak özlemi ile hastalığında olumlu yönde büyük gelişme gösterdi.

"Şırnak`ta bir ilk"

Ameliyat ile ilgili açıklama yapan Şırnak Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Gül Bayrakçı, hastanın aşırı karın ağrısı ile ilgili şikayetlerden sonra yapılan tetkikler neticesinde yapılan ameliyatta, hastanın midesinin delik olduğunu ve bunun sonucunda tedavi edildiğini anlattı.

Bayrakçı, "Halk arasında kapalı yöntemle bilinen Laparoskopik yönetimiyle mide delinmesini ameliyatını gerçekleştirdik. Şırnak ilinde ilk kez yapılan bir ameliyatı ekibimizle beraber iyi netice aldık. Şırnaklı vatandaşlar bize güvendikleri takdirde her türlü ameliyatı başarıyla yapabilecek potansiyele sahibiz. Bu konuda hem alet hem makine tesisatı olarak eksiğimiz bulunmamaktadır." dedi.

"Şırnak`a gelmek istemeyen sağlık personeli var"

Şırnak`a sosyal hayatlarının engelleneceği kaygısıyla gelmeyen doktorlar ve sağlık personeli olduğunu söyleyen Bayrakçı, bunun ne kadar yanlış bir düşünce olduğunu gelince gördüğünü ve çok rahat bir çalışma imkanı ile karşılaştığını söyledi.

Haftada 10 ameliyat yaptığını belirten Bayrakçı, Şırnak`ta görev yapmaktan çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Abdullah Katrancı da sağlığına kavuşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, emeği geçen doktorlara teşekkür etti.

Hastalığı nedeniyle birçok ile gittiğini anlatan Katrancı şöyle dedi: "4 senedir çok şiddetli ağrılar çektim. Van, Malatya, Erzurum ve Elazığ`a gittim ama bir türlü gerekli sağlığa kavuşamadım. En son Gül Hocamıza geldik. Sağ olsun beni ameliyat etti şuan çok iyi durumdayım emeği geçenlerden Allah razı olsun." diye konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir