• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
"Kış aylarında şifalı bitkileri tercih edin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların soğuması, hava kirliliğinin artması ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkan soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardaki artış, kış aylarında kendini daha çok hissettiriyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde şifalı bitki satıcılığı yapan Ayetullah Tekin, genellikle vücut direncinin düşmesiyle ortaya çıkan ve halk arasında kış hastalıkları olarak bilinen hastalıklara karşı bazı tavsiyelerde bulundu.

Şifalı bitkiler vücut direncini artırıyor

Kış hastalıklarına karşı vücut direncini artırmak için şifalı bitkilerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulunan Tekin,  “Şifalı bitkilerin geçmişi çok eskidir. Lokman Hekim’den bu yana gerek ilim adamları gerekse bilim adamları kullanmış, kullanımı konusunda ise tavsiyelerde bulunmuşlardır. Özellikle havaların soğuk olduğu bu kış aylarında vücut direncinin arttırılması konusunda gıda takviyesi olarak kullanılabilir.” dedi.

“Kış aylarında tarçın, karanfil, ıhlamur ve papatyadan faydalanılabilir”

Şifalı bitkilerin yapraklarından, dallarından, çiçeklerinden ve kökünden faydalanılabileceğine dikkat çeken Tekin, şunları söyledi:

“Genelde gıda takviyesi olarak kullanılan şifalı bitkiler, günümüzde ilgi görüyor. Kış aylarında tarçın, karanfil, ıhlamur, ada çayı, papatya, zerdaçal ve benzeri bitkilerden faydalanılabilir. Ayrıca şifalı bitkileri nereden ve kimden temin ettiğimiz de çok önemli. Alışveriş yaptığımız yerin ve satıcının bilinmesi gerekiyor. Bilinçli insanlardan alınmasını tavsiye ediyoruz.” (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir