• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
Batmanlı Bayanlardan Kur`an öğrenmeye yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`na bağlı 19 Mayıs Aile Destek Merkezi ve İpragaz Destek Merkezine akın eden 12 ila60 yaş arası bayanlar, Kur`an-ı Kerim`i büyük bir istekle öğreniyorlar.

Şu ana kadar yaklaşık 350 bayan bu iki merkezden Kur`an-ı Kerim`i öğrenmiş durumda. Aile Destek Merkezlerinin 4 sınıfında İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen Kur`an Kursu Hocalar  tarafından Kur`an-ı Kerim dersleri veriyor.

Verilen kurs hakkında açıklamada bulunan proje koordinatörü Dilek Özkan, “Bu iki Aile Destek Merkezimize bayanlarımız gelerek, Kur`an-ı Kerim`i öğreniyorlar. Şu ana kadar 350 tane bayanımıza Kur`an-ı Kerim`i öğrettik. Şu anda da 59 bayanımız iki kursumuzda Kur`an-ı Kerim`i öğreniyorlar. Her gün  3 saate yakın bu bayanlarımıza her türlü kolaylığı göstererek onlara Kur`an-ı Kerim`i öğretiyoruz. Buraya her yaştan bayanlarımız geliyor. Daha önce Kur`an-ı Kerim`i okuma imkânı bulamayan bayanlarımıza bu nezih ve temiz ortamda bu iki Aile Destek Merkezimizde Kur`an  öğretiyoruz.” dedi.   (M. Fatih  Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir