• DOLAR 32.411
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2382.062
  • ...
TAGEM proje tanıtım toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından Dicle Üniversitesi’nde Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından yürütülmekte olan projelerin tanıtım toplantısı yapıldı.

Ziraat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Dekan Profosör Doktor Bekin Bükün, çok sayıda akademisyen, mühendis ve öğrenci katıldı.

Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doçent Doktor Mehmet Yıldırım, yürütücüsü olduğu “Mısır Islahında Dihaploid Teknolojisi İle Anaç Geliştirilmesi Projesi” ve öğretim üyelerinden Yardımcı Doçent Doktor Abdurrahman Kara ise “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projelerinin Etkinliğinin Değerlendirilmesi, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı projelerin tanıtımını yaptılar.

“Mısır Islahında Dihaploid Teknolojisi ile Anaç Geliştirilmesi Projesi” hakkında bilgi veren Yıldırım, projenin mısır ıslahında zahmetli ve uzun bir zaman alan kendilenmiş hat (anaç) geliştirmede, sürenin kısaltılmasını ve işlemlerin kolaylaştırılmasını kapsadığını belirtti.

Daha sonra da Yardımcı Doçent Doktor Abdurrahman Kara, “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi” hakkında bilgilendirmelerde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir