• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Bingöl'de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Çevre iller ile ulaşım güçlükle sağlanırken Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 2, Yedisu İlçesinde ise 3 gün okulların tatil edildiği bildirildi.

Karlıova’da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi

Karlıova İlçe merkezinde dün akşam başlayan kar yağışı, yarıyıl tatilinin bitmesiyle bugün başlaması gereken eğitimi engelledi. Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği Karlıova'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde okulların 2 gün tatil edildiğini bildirdi. İlçede kar yağışı devam ederken, özel idare ve belediye ekipleri, kar temizleme araçları ile yoğun bir şekilde yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Yedisu’da etkili olan kar yağışıyla sebebiyle eğitime 3 gün ara verildi

Yedisu ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken,  ilçeye bağlı okullar 3 gün süreyle tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle elektriklerin sık sık kesildiği ilçede, hayat adeta durma noktasına geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullara 3 gün ara verildiği belirtildi.

Bingöl kırsalında kar yağışı ve tipi etkili oluyor

Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır ile Bingöl-Elazığ arasında kalan bazı bölgelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşandı. Yollarda mahsur kalan araçlar, Karayolları 84. Şube şefliğine ekiplerince kurtarıldı.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek, gerek sürücülerin, gerekse çiftçilerin tedbirli olmaları istendi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir