• DOLAR 32.244
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2461.5
  • ...

Sabah saatlerinde 2.4819'a kadar yükselen dolar, 2,50'yi gördü. Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası`nın faiz için toplanmamasını Cumhurbaşkanı  Erdoğan`ın eleştirmesiyle dolar/tl 2.44`ü görmüş, Cuma günü  ABD tarımsal istihdam verisinin iyi gelmesiyle de dolar gelişen piyasalarda değer kazanmış ve 2,47 seviyesine yükselmişti. ABD'den gelen verilerin olumlu olması ABD Merkez Bankası FED'in faiz artırması ihtimalini güçlendiriyor. 

Erdoğan: Doların alçalması, yükselmesi MB`nın kabiliyeti

Dün Kolombiya ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Doların alçalması, yükselmesi bu süreci değerlendirmek bana ait olan bir şey değil” yorumunu yapmıştı:

“Bu şu anda Merkez Bankası'nın kabiliyetidir. Eğer Merkez Bankası bunu yönetemiyorsa hesabını o verecektir. Bize ait olan bir şey değil. Bize ait olan şey nedir? Şu anda ben Cumhurbaşkanlığı makamındayım. Hükümetimiz, başbakan olduğum dönemde bu konuda birçok adımları atmışızdır. İhracata dayalı bir ekonominin bizler her zaman savunucusu olduk. Hamdolsun ihracatımızı 36 milyar dolardan 158 milyar dolara kadar çıkardık."