• DOLAR 32.216
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2451.026
  • ...
Öğretmenler nöbet görevi için ek ücret istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Batman Şubesi, saat 12.30'da Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ‘okullardaki nöbet görevi’ konusuyla ilgili kitlesel basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin okudu. Ergin, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılması, sınav görev ücretlerinin artırılması ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesine yönelik taleplerini dile getirdi.

Öğretmenlere tutturulan nöbet uygulamasını angarya olarak gördüklerini ifade eden Ergin, öğretmenlerin ders saatleri dışına taşan nöbetlerin karşılığında 10 lira olan ek ders ücretinin 20 lira olması gerektiğini vurguladı.

“Ek ders esaslarındaki eşitsizlik giderilmeli, ders ücretleri iki katına çıkarılmalıdır”

Ergin, “Karşılıksız nöbet görevinin yanında bir başka sorun ise ek ders esaslarındaki adaletsizlik ve uzun süredir öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmamasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, iki yıl önce sendikalardan da görüş alarak ek ders esaslarında yapmayı planladığı değişikliği bir türlü yapamadı. Ek ders esaslarında ücret dengesizliğine ve mağduriyete neden olan hükümler, uzun bir zaman geçmesine rağmen hâlâ değiştirilmemiştir. 2006 yılında köklü bir değişikliğe uğrayan ek ders esasları, 9 yıla yakın bir süredir uygulanmakta ve değiştiği günden beri bazı adaletsizlikler devam etmektedir. Sendika olarak hazırlayıp bakanlığa sunduğumuz taslak dikkate alınarak, gereken mevzuat değişiklikleri bir an önce yapılmalıdır. Öğretmenlerin branşlarına göre ek ders ücretlerindeki adaletsizlik, okul türlerine göre yöneticilere verilen ve izahı mümkün olmayan ek ders ücreti farklılıkları sorunu bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır. Hala 10 TL’nin altında olan ek ders birim ücreti, iki katına çıkarılmalı, öğretmenlerin girebilecekleri ek ders saati üst limiti yeniden gözden geçirilerek, ihtiyaçlar doğrultusunda artırılmalıdır.” diye konuştu.  (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir