• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
`Mağdur çocuklarla ilgili risk haritası çalışmamız var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Direk, kimsesiz, suça sürüklenen ve sokakta çalışan çocuklar için yapmış oldukları çalışmalarla ilgili İlke Haber Ajansı`na açıklamada bulundu.

Kimsesiz çocuklara yönelik verdikleri destekler hakkında bilgi veren Direk,“2013 yılı içinde 6 ve 2014 yılı içinde 5 çocuğu evlatlık olarak diğer illere gönderdik. Toplam 11 çocuğumuzu iki yıl içerisinde evlatlık olarak verdik. Şuanda 6 çocuğumuz Batman`da koruyucu aile hizmeti görmektedir. Bunların koruyucu ailelerine de maddi destek sunmaktayız. Çocuk yuvamızda 67 çocuk bakılmaktaydı. Sosyal destek hizmetiyle akrabalarına verdiğimiz 30 tane çocuğumuz var. Şuan yuvamızda 32 çocuk koruma altındadır.” dedi.

“Batman`daki çocukların tamamıyla ilgili altyapı hazırlığı içindeyiz”

Çocuk hizmetleri bütçesinden 342 çocuğun ailesine sosyo-ekonomik destek hizmeti verdiklerini belirten Direk,“Suça sürüklenen ve mağdur çocuklarla ilgili de, bir risk haritası çalışmamız var. Batman`daki çocukların tamamıyla ilgili bir altyapı hazırlığı içindeyiz. Bu da bittikten sonra çalışma ve çalıştırılma riski bulunan çocuklarla ilgili projelerimizi buna göre şekillendireceğiz. Hangi çocuğa hangi projeyi uygulayacağımız, bu çıkacak verilerden sonra oluşturacağız.” İfadelerine yer verdi.

“Çocuklarla ilgili net istatistiki bilgi yok”

Direk, mağdur çocuk, suça sürüklenen çocuk, sokak çocuğu, sokakta çalışan ve çalıştırılan çocuk kavramlarıyla ilgili Batman`da kaç tane çocuk olduğunu ve hangisi sokak çocuğu, gerçekten de çalışması gereken ve eğitimlerine devam eden veya etmeyen çocuklarla ilgili net istatistiki bilgi ellerinde olmadığını kaydetti.

“Sokakta çalışan çocuklara yönelik sağlıklı bir altyapı yok”

Direk, devamında şöyle dedi: “Bu çocukların tamamıyla ilgili biz hem okul rehber öğretmenleriyle, hem emniyetle, hem de bizim altyapıdaki çocuklarla ilgili kapsamlı bir sosyal inceleme raporu hazırlamak istiyoruz. Çocuk çalışmasın da gerçekten de maddi sıkıntısı olan aileye varsa destek sunalım. Niyetimiz çocuklar sokakta çalışmasın, madde bağımlısı olmasın, sokak çeteleriyle vakit geçirmesin, oyun alanlarında ve okullarda olsunlar. Sokakta çalışan çocuklara yönelik sağlıklı bir altyapı yok. Batman`da kaç çocuğun madde bağımlısı olduğuyla ilgili bizde istatistiki bilgi var ama çok sağlıklı olduğunu bilmiyoruz. Milli eğitim, çocuk şube, emniyet, biz ve bu çocuklarla ilgilenen bütün kesimler bir araya gelsin. Teker teker bu çocukları öncelikle alalım ve onlarla ilgili bir çalışma yapalım. Hangi çocuk çalışmış, çalışmamış diye bunlarla ilgili bir altyapı oluşturduktan sonra ne yapabileceğimize bakabiliriz. Bu olmadan yapılacak çözümler sağlıklı olmuyor.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir