• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Bugün Kar Tatili Olan İller
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yurt geneli soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. İşte kar yağışı nedeniyle okulların tatil olduğu iller...

KARS

Kars'ta sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürüdü. Kentte okullar bir gün tatil edildi.

Sabah erken saatlerde etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürürken, Kars Merkez ve Merkeze Bağlı Köyler ile Arpaçay ilçesinde okullar tatil edildi. Engelli ve hamile kamu personeline de bir gün idari tatil verildi.

ERZURUM

Erzurum'da etkisini artıran kar ve tipi dolayısıyla ilköğretim ve lise okullarında eğitime 1 gün süreyle ara veridi.

AĞRI

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşıma merkezi okullarda eğitim ve öğretime 1 gün tatil ara verildi.

Türkiye`nin doğal güzellikleriyle de ünlü Ilgaz Dağı, bugünlerde en hareketli günlerini yaşıyor. Özellikle günübirlikçilerin tercih ettiği Ilgaz Dağı`ndaki oteller tamamen doldu. Kar kalınlığının 1 metreden fazla olduğu dağda öğrenciler ve aileleri, yarıyıl tatilinin son günlerini kayak yaparak tatilin keyfini çıkarıyor.
Ilgaz Dağına kayak yapmaya gelen kayak severler, “Okullar başlamadan önce işte çocukların kafası dağılsın diye geldik. Onları sevindirelim dedik, değişiklik oldu, havada güzel” dedi.
Aileleri ile birlikte kayak yapmak için Ilgaz`a gelen öğrenciler, tatilin son günlerini kayak yaparak geçiriyor.
Eğitim-öğretim döneminin ilk yarıyılını kayak yaparak çıkartan kayak severler, “Manavgat- Antalya`dan geliyorum. 3 günlüğüne sömestr için çocukları sömestr tatilinde eğlenmeye geldik kayak için Ilgaz`dayız. Mutluyuz kayıyoruz. Öğreniyoruz daha doğrusu kaymayı” diye konuştu.
Ankara`dan ailesiyle birlikte Ilgaz Dağına kayak yapmaya gelen diğer kayak sever ise, “Ankara`dan geldim ailemle birlikte 4-5 günlüğüne. İşte sömestr tatilini böyle geçiriyoruz. İlk defa geliyorum. Zevkliymiş yani kayak yapmak. Daha sonrada önümüzdeki yıllarda da gelmeyi düşünüyorum” diye konuştu.
Yedinci sınıfa gittiğini belirten öğrenci, “15 tatilde annem, kuzenlerim falan tatile geldik kafa dağıtmak için öyle. Ben fazla bilmiyorum ama yani küçükken öğrenmiştim. Unuttum kayamıyorum daha fazla” dedi.


Okullarda, 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından yarın eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başlayacak.

2014-2015 eğitim öğretim yılının 15 Eylül Pazartesi günü başlayan ilk yarısı, 23 Ocak 2015'de öğrencilere karne dağıtımıyla sona ermişti. Yarın, 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen yarıyıl tatilinin ardından ikinci eğitim öğretim dönemine başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ara tatilde, 15 bin öğretmen kadrosuna ilk atamaları gerçekleştirdi.

- Tatil sonrası sınav maratonu başlıyor

İkinci dönem 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 29-30 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavı da 16-17 Mayıs'ta yapılacak. Sınav sonuçlarının haziranda açıklanması planlanıyor.

Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran'da 5 oturumda gerçekleştirilecek.

-Okul sütü yeniden başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlıkları tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 2011 yılında uygulamaya konulan "Okul Sütü Programı", 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında tekrar uygulanmaya başlanacak.

Süt, çocuklara, pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada 3 gün dağıtılacak.

Program, Bakanlar Kurulu kararı gereğince, resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik uygulanıyor. Programdan, 5 milyon 848 bin 375'i veli izni olan, 552 bin 741'i veli izni olmayan öğrenci olmak üzere toplam 6 milyon 401 bin 116 öğrencinin yararlanması hedefleniyor.

Bu arada, okul sütünün yanında verileceği açıklanan kuru üzüme ilişkin de çalışmaların sürdürdüğü bildirildi.

Bu arada, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın ikinci eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla yarın Ankara'da bir okulda düzenlenecek törene katılması bekleniyor.

Gaziosmanpaşalı çocuklar yarı yıl tatilini muhteşem bir festival ile noktaladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Karne şenliklerinin finali masal kahramanları, palyaçolar, Hacivat-Karagöz, jonklor ve sihirbaz gösterileriyle son buldu. GOP'lu yüzlerce çocuk ve aileleri yaklaşık 10 günü aşan çocuk eğlencelerinin finalinde doyasıyla eğlenerek yarı yıl tatilini adeta son noktayı koydu. Okulların ikinci döneme başlaması öncesinde tertip edilen çocuk festivalinde aynı zamanda pamuk şeker, mısır ve meyve suyu ikramları da ücretsiz dağıtıldı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da bu güzel günde çocukları yalnız bırakmayarak programa katıldı. Usta, çocuklarla birlikte şarkılar da söyleyerek eğlenceye ortak oldu. Minik çocuklar masal kahramanları ile oynarken okulların açılacağı içinde bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta festivalin finalinde yaptığı konuşmada, "Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımız için ne yapsak azdır" dedi,

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Karne Şenliği'nin kapanış etkinliğinde yüzlerce çocuk eğlenceli bir gün geçirdi.

5 İL İÇİN AYRI UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 il için ayrı bir uyarıda bulundu. Buna göre, 8-9 Şubat tarihlerinde Malatya`nın 6 ilçesinde yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi`nden yapılan açıklamada, 8 ve 9 Şubat tarihleri arasında Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman bölgelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Uyarıda, Malatya`nın Kuzey ve Güney kesimlerinde yer alan Darende, Hekimhan, Kuluncak, Arapgir, Doğanşehir ve Arguvan ilçelerinde de belirtilen tarihlerde yer yer yoğun kar yağışının meydana geleceğinin tahmin edildiği belirtilerek, oluşabilecek her türlü olumsuzluklara karşı vatandaşların ve kurumların önlem almaları istendi.

BAŞKENT'TE EKSİ 2 DERECE HİSSEDİLECEK
Ankara'da ise pazartesi gününden itibaren sıcaklıklar kar yağışıyla birlike 5 derece birden düşecek. Kar yağışının salı ve çarşamba günü de etkili olacağı Başkent'te sıcaklıklar eksi 2 dereceye kadar düşecek.

TÜRKİYE`nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ`da, lodos ve yağışın yerini güneşli havaya bırakması, sömestre tatili için zirveyi tercih edenlerin yüzünü güldürdü.
Marmara Bölgesi`ni geçen hafta etkisi altına alan lodos Uludağ`da da karların erimesine neden oldu. Lodos öncesi 2.5 metreyi aşan kar kalınlığı bu sabah 145 santimetre olarak ölçüldü. Meteoroloji yetkilileri, pazartesi gecesi yeniden kar yağışının beklendiğini, yağışın Salı ve Çarşamba günleri yoğunlaşacağını belirttiler.
Lodosun ardından güneşin yüzünü göstermesi sömestre tatili için Uludağ`ı tercih eden tatilcilerin de yüzünü güldürdü. Teleferiğin de yeniden seferlere başlamasıyla Uludağ`a akın eden tatilciler, kar ve güneşli havanın keyfini çıkardı.

YOĞUN YAĞIŞ UYARISI
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muğla, Konya, Antalya'nın batısı, Isparta, Hatay kıyıları, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

8 DERECE BİRDEN DÜŞECEK
Hava sıcaklığının; Marmara başta olmak üzere batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege Kıyıları, Batı Akdeniz'in batısı ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meteorolojiden gelen uyarılar üzerine kar alarmına geçti. Belediyeden yapılan açıklamada hava durumuyla ilgili şu bilgi aktarıldı;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre; İstanbul bu gece yarısından sonra kar yağışı ve fırtınanın etkisi altına girecek. İstanbul'da yarın öğleden sonra hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Sabah ilk saatlerden itibaren rüzgarın 70-90 km/saat eseceği, yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtildi"

BELEDİYE KAR ALARMI VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meteorolojiden gelen uyarılar üzerine kar alarmına geçti. Belediyeden yapılan açıklamada hava durumuyla ilgili şu bilgi aktarıldı;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre; İstanbul bu gece yarısından sonra kar yağışı ve fırtınanın etkisi altına girecek. İstanbul'da yarın öğleden sonra hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Sabah ilk saatlerden itibaren rüzgarın 70-90 km/saat eseceği, yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtildi"

İstanbul'da kara kış kendini hissettirmeye başladı. Kente mevsimin ilk kar yağışının bu akşam düşmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, İstanbul'da karla karışık yağmur beklenirken, kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir