• DOLAR 32.288
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2401.447
  • ...
Görme engelli vatandaş geçimini seyyar satıcılık sağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te doğuştan görme engelli olmasına rağmen ailesinin geçimi için seyyar satıcılık yapan Hüseyin İşçi, ailesini geçimini sağlamak için daha önce okuduğu Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü yarıda bırakmak zorunda kaldığını belirtti.

Görme engelli olmasına rağmen gücünün yettiği kadar elindeki kutuya koyduğu eldiven, bere, çorap ve gibi ürünler satan İşçi, Gaziantep’in çeşitli semtlerini gezerek rızkını aradığını belirterek, çalışma koşullarının zor olduğundan dolayı elinden ancak şimdilik seyyar satıcılık yapmak geldiğini ifade etti.

“Benden daha kötü durumda olanlar var”

Günlük ortalama olarak cüzi bir para kazanmasına rağmen halinden şikâyetçi olmadığını belirten İşçi, “Benden daha kötü durumda olanlar var. Fakat yetkililer biz görme engelli vatandaşlara iş imkânı sağlasa bizler o işte çalışırız. Allah’a hamd olsun bu şekilde kimseye muhtaç olmamak için çorap, bere ve eldiven gibi ürünler satıyorum.”dedi.

“Evimin geçimini sağlamak için eğitimimi yarıda bırakmak zorunda kaldım”

GAP Görme Engelliler İlkokulu, Gaziantep Lisesini ve Açıköğretim Fakültesi’nde okuduğunu belirten İşçi, “3 aylık yeni evliyim. Evimin geçimini sağlamak için eğitimimi yarıda bırakmak zorunda kaldım. Şuan bir şekilde geçimimi sağlıyorum. Fakat ileride zorlanabilirim. Malumunuz kış pek fazla soğuğa çıkamıyorum. Bazen yolun karşısına geçmekte zorlanıyorum. Ancak Allah razı olsun. Duyarlı vatandaşların yardımıyla geçebiliyorum. Öyle zannediyorum ki vatandaşlar sırf bana katkıda bulunmak için sattığım ürünleri alıyorlar.”ifadelerini kullandı.

“Yetkililerden en azından evimin geçimini sağlayacak bir iş istiyorum”

Yetkililerden gerekli kendisi için gerekli iş imkanı sağlamasını isteyen İşçi, “Yeni evli olduğum gibi aynı zamanda kirada oturuyorum. Malumunuz Gaziantep’te kira ücretleri yüksek ödemekte zorlanıyorum. Bundan dolayı yetkililerden en azından evimin geçimini sağlayacak bir iş istiyorum.”talebinde bulundu.

Hüseyin İşçi'yi azimli ve dik duruşundan ötürü çok sevdiklerini belirten vatandaşlar ise, kendisinin her türlü takdiri hak ettiğini belirterek, yetkililerin İşçi’ye iş imkanı sağlanması gerektiğini belirttiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir