• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Başbakan Davutoğlu muhalefet ve `Paralel Yapı`ya yüklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İstanbul 5. Olağan İl Kongresi'nde  partililere hitap etti. Davutoğlu, iç güvenlik paketinden çözüm sürecine, 'Paralel Yapı'yla mücadeleye kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. 

" Alevilik İslam kültürü bu toprakların bir rengidir"

İstanbul'da bütün bir Türkiye'nin yana yaşadığını ifade eden Davutoğlu,  İstanbul siyasetin ibresidir, İstanbul'da birlik ve beraberlik varsa Türkiye'de de vardır. Alevilik İslam kültürü bu toprakların bir rengidir, bu renk hiçbir şekilde siyasi istismara mevzu edilmemeli. Etnik ve mezhebi milliyetçiliğe hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. 12 yılda demokratikleşme paketleriyle büyük devrimlere imza attık. Artık Türkiye'de hiçbir vatandaşımız inancı dili dolayısıyla tahkir edilemiyor, edilemeyecek. " dedi.

 7 Haziran'dan sonra özgürlükçü bir yeni Anayasayı Türkiye'nin temel yasası olarak milletle birlikte yazacaklarını ifade eden Davutoğlu, yeni Anayasanın  en temel ilkesinin ise özgürlükler olacağını söyledi.

"MHP, CHP, HDP'ye üçüzdürler"

6-7 Ekim olaylarından sonra AB standartlarında kapsamlı bir iç güvenlik paketi hazırladıklarını sözlerine ekleyen Davutoğlu daha sonra, "Muhalefet partileri hepsi birden buna direnme çağrısında bulundu. Salı günkü grup konuşmalarında, artık ben onlara üçüzler diyorum. İster Kemal  Kılıçdaroğlu ister başkası olsun, yasa çıktıktan sonra kim eline molotof alırsa, kim maske takarsa gereği yapılır." İfadelerine yer verdi.

"Yasaklar Kalktı"
İktidarlarından önce başörtülülerin üniversite kapılarında hakarete maruz kaldığını sözlerine ekleyen Davutoğlu, "İmam Hatip liselerine ikinci sınıf muamelesi yapılıyordu. Gayrimüslim azınlıklar iç tehdit algılanıyordu ama AK Parti geldi ve insan onuru önemlidir dedi. Başörtü yasağını, katsayı zulmünü kim kaldırdı? Yeni anayasa ve yeni özgürlükler için hazır mısınız? Özgürlükler nasıl kişiler için önemliyse milletler içinde önemlidir." İfadelerini kullandı.

"6-7 Ekim Kobani olaylarıyla kaos ortamı oluşturmak istediler"

Davutoğlu şöyle devam etti: "Gezi provokasyonlarıyla, 17-25 Aralık kumpaslarıyla, 6-7 Ekim Kobani olaylarıyla kaos ortamı oluşturmak istediler. Bu provokasyonlara karşı AK Parti kadroları dimdik durdu. Ne çapulculara, ne paralel çeteye, ne de vandallara meydanı bırakmadık, bırakmayacağız.

 Kemal Kılıçdaroğlu'nun şimdi paralelle oynadığına dikkat çeken Davutoğlu şöyle devam etti: "Sizinle oynamaya vakti yok. İstanbul sokaklarında değil Pensilvanya'da oynuyor. Biz milletle halayda beraberiz onlar paralel  çeteyle her türlü tuzakta beraber. Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında iç güvenlik paketine direnme çağrısı yaparken  paralel çetenin başının da New York Times'da makalesi yayımlanıyor. Paralel  çetenin başı, 28 Şubat zulmü devam ederken eleştirmeyip 'Başörtüsü teferruat' diyen zat şimdi halkın oyuyla iş başına gelmiş hükümeti dünyaya şikayet ediyor. Çünkü bu şekilde seçim kampanyasını başlatmış oluyor. Muhalefete, 'Bu hükümetten kurtulmak isterseniz benimle iş birliği yapın' diyor. Kılıçdaroğlu  da onun çağrısına cevap veriyor ve 'kaos çıkarmak gerekiyorsa çıkarırız' mesajını veriyor. Ermeni ve Rum lobisinden sonra şimdi de  paralel lobisi çıktı. Onlara sesleniyorum nerede olursanız olun izzetle karşınızda duracağız. "

 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir