• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Şırnaklıların bitmeyen yol protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre Karayolunun 35 kilometrelik bölümünün yıllardır bitirilememesine tepki gösteren Şırnaklılar, yapımı süren karayolunda olayı protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Yol yapım çalışmalarının aksak olarak sürdüğü Cudi Dağı bölgesinde toplanan grup adına açıklamada bulunan Faysal Acar, eski yolda yolun dar olmasından dolayı her yıl ölümcül kazaların olduğunu bu yolun biran önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Acar, yeni yolun bitirilmesi ile trafik kazalarının da önüne geçilebileceğini Şırnak-Cizre Karayolunun 10 kilometre kadar kısalacağını belirtti.

Yolun hızlanması ve yetkilerin biran önce bu yola el atmaları için toplandıklarını belirten Fatih Öner, ‘’2-3 yılda bitmesi gereken bir yol 23 yıldır bitirilemiyor. Biz Şırnak halkı olarak bu yolun biran önce tamamlanmasını istiyoruz. Yetkililerden yol yapım çalışmaların tekrardan başlanmasını ve yolun açılmasını istiyoruz’’ çağrısında bulundu.

Hişar Osal, ise ’’Şırnak-Cizre eski yolu 45 kilometredir. Yeni yapılan yol 35 kilometre olacaktır.22 yıldır bu yol bitmedi. Demek ki bunlar her yıl 1 kilometre yapacaklar öyle gözüküyor. Bu sürede bir baraj yapılmış olsaydı şimdiye kadar bitmişti. Bir türlü bu yol bitmiyor. Yetkililerin sorun her neyden kaynaklanıyorsa biran önce çözülüp yolun hizmete açılmasını istiyoruz’’ dedi.

Uzun zamandan beri Şırnaklıların özlemle beklediği yolun yapılmadığını ifade eden Ahmet Kabul da’’ Bu yol uzun zamandan beri başlanıldı ama bitirilemiyor. Yol değişik müteahhitlere verilmiş nedense her biri bir ay çalışıp kayboluyor. Bizim vatandaşlar olarak temennimiz bir an önce yolun bitilmesidir. Biz bu yolun takipçisi olacağız her dönem gelip sesimizi demokratik yollarla duydurmaya çalışacağız’’ şeklinde tepki gösterdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir