• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Hırsızlık zanlısı 3 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesine bağlı 4 ayrı mahallede kiralık ve satılık daire arama bahanesiyle değişik tarihlerde girdikleri evlerde ziynet ve değerli eşyaları çaldığı iddia edilen 3 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep’in Yeditepe, Güneykent, Kolejtepe ve Değirmiçem Mahallelerinde meydana gelen 6 ayrı hırsızlık olayı ile ilgili çalışma başlatan polisler,  Yeditepe Mahallesi 204 Nolu Sokak Hukukçular Sitesi A-1 Blok bina içerisine şüpheli şahısların girdiği bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine şahısların alınan eşkalleri doğrultusunda yapılan çalışmalarda, olay yerine yakın bir parkta 2 şüpheli şahsın, bir bankın yanında durduğunun görülmesi üzerine gerekli sorgulamaları yapıldı. Bankın üzerinde kendilerine ait olduğu düşünülen bir adet tornavida ve T şeklinde ucu sivri özel yapım bir aparatın olduğunun görülmesi üzerine, Diyarbakır ilinden kiralamış oldukları araç ile birlikte 2 şahıs gözaltına alındı.

Yakalanan 2 şüpheli şahsın hastanede sağlık kontrolünden geçirildikleri  esnada, hastanedeki bir şahsın hareketlerinden  şüphelenen polisler, kaçmaya çalışan şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Şahsın yapılan üst aramasında, 760 Euro ile  28 parça çeşitli ziynet eşyası ele geçirildiği belirtildi.

Ele geçirilen ziynet eşyaları içerisinde bir bayan isminin yazılı olduğu kolye ile tarih yazan bir alyans yüzük olduğunun tespit edilmesi üzerine, evlendirme dairesi ile irtibata geçilerek, kayıtların incelenmesi sonucu ismi geçen bayanın, belirtilen tarihte evlendiği tespit edildi. Kolyesi çalınan bayan ile irtibat kurulması sonucu, ziynet eşyalarının tamamının kendisine ait olduğu belirlendi.

Yaklaşık üç aydır eşi ile birlikte babasının ikametinde kaldığını belirten ismi öğrenilemeyen bayan, evine kontrol amacıyla gittiğinde, evininin kapı kilidinin kırılarak parasının ve ziynet eşyalarının çalındığını belirtmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, takdiri kıymeti yapılarak ziynet eşyaları ve 760 Euro paranın bayana teslim edildiği bildirildi.

6 adet geçmişe dönük faili meçhul hırsızlık olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen 3 şüpheli şahıs, haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildi.

Her 3 şahıs,  çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir