• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İstanbullulardan el sanatına büyük ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Feshane`de açılan Mardin Tanıtım Günleri etkinliğine Artuklu Kaymakamlığı`nı temsilen katılan Artuklu Halk Eğitim Merkezi, sergilediği el emeği, göz nuru el sanatlarıyla İstanbulluların dikkatinin üzerinde en fazla yoğunlaştığı stantların başını çekiyor.

Artuklu Halk Eğitim Merkezi`nin atölyelerinde usta öğreticiler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru gümüşler, 24 ayar altın kaplamalı cam işlemesi ürünler, dokuma işlemeler, yöresel motiflerle süslenen abiyeler, saraciye ürünlerleri, birbirinden farklı ve özgün tasarımlarla süslenmiş moda tasarım ürünleri, ebru sanatı tabloları, yöresel mis kokulu sabun çeşitleri ve hediyelik eşyaların sergilendiği stant, büyük ilgi görüyor.

Kurum personeli ve idarecilerin tam kadronun katıldığı tanıtım günleri etkinliğinde özelde kurum bünyesinde üretilen el emeği göz nuru ürenler ve el sanatları ile birlikte genelde de Mardin`in folklorik zenginliğini gösteren tanıtımda bulunduklarını ifade eden kurum müdürü Mehmet Mahsum Biçen, “Mardin Tanıtım Günleri`ne kadim şehrimizin tanıtmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Halk Eğitim Merkezi olarak; idarecilerimiz, ustalarımız ve bütün personelimizle tam kadro buradayız. İstanbullular ve İstanbul`da yaşayan Mardinli hemşehrilerimizi standımıza bekliyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir