• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muş`ta sarı blokların akıbeti ne olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta 1976-1980 yıllarında depremzedeler için yapılan,  Zafer Mahallesindeki bloklar ile ilgili bir toplantı düzenlendi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Defterdarı Mustafa Yumuşak ve kurum müdürleri katıldı.

İlde Sarı Bloklar olarak bilinen ve 1976-1980 yıllarında depremzedeler için yapılan konutlar için yapılan toplantıda, konutların yerine ne yapılacağı üzerine istişare edildi.

Yapılan toplantıda Vali Vedat Büyükersoy, blokların Muş`ta en kötü görünüme sahip yerleşim olduğuna belirterek, blokların bulunduğu yerin çok basit çalışmalarla, çok iyi değerlendirilebileceğine dikkat çekti.

Büyükersoy, "İlimizde ekonomik ömrünü doldurmuş olan bu konutların bulunduğu bölgeyle ilgili ne yapılabilir, hukuki problemler nedir, imar problemleri nelerdir? Diye bakıyoruz. Yaptığımız araştırmada bu alanda 760 adet konut ve yaklaşık 100 dönüm arazi bulunmaktadır. Yine yaptığımız araştırmada burada yapılabilecek üç ihtimal var: Birincisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İl Müdürlüğümüzün koordinesinde kentsel dönüşüm yapılması.

İkincisi, yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koordinatörlüğünde deprem odaklı kentsel dönüşüm yapılmasıdır. Birinci ihtimalde TOKİ devreye sokulabilir ki, burada vatandaşın rızası gereklidir. İkinci ihtimalde ise vatandaşların rızası gerekmeyebilir. Son olarak ise belediyemizin, imar planı çerçevesinde, belirtilen alanı değerlendirmesidir. Ben bizzat bu konunun takipçisi olacağım. İlimizde çarpık kentleşmenin önüne geçmek adına kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi ve modern bir kentleşmenin oluşturulması için bu tür toplantıları önemsiyoruz." dedi.

Toplantı, katılımcıların öneri ve görüşlerinin sunulmasının ardından sona erdi.  (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir