• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Bina sahiplerine asansör bakım uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kontrol ekipleri asansör denetimlerine başladı. Zabıta kontrol ekiplerinin kentte bulunan binalarda asansör denetimlerine başladığını dile getiren Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul, bina sahibi ve yöneticilerine asansörlerin yıllık bakım ve onarımlarını zamanında gerçekleştirmesi uyarısında bulundu.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği`ne atıfta bulunan Ertuğrul, “Yönetmelik gereği bina sahibi ve yöneticilerinin asansörlerinde yıllık bakım ve kontrollerini yapmaları gerekiyor. Yılda en az bir kez bina sorumlusu tarafından her asansörün kontrolü yapılması bir zorunluluktur. Biz denetimlerimize başladık. Bu denetimler sırasında hala yıllık bakım ve kontrollerini yapmayan, tehlike arz eden binaların asansörleri 10 gün içinde mühürlenecek. Bunun dışında bina yöneticileri hakkında da sorunun niteliğine uygun cezai müeyyideler uygulanacaktır.” şeklinde konuştu.

Ertuğrul, “Bina yönetici ve sakinlerinin mağdur duruma düşmemeleri için standartlara göre yıllık asansör bakımlarını kesinlikle aksatmamalı.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir