• DOLAR 32.541
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.141
  • ...
Herkes tatilde, o ise yollarda harçlık peşinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maddi sıkıntı çeken ailelerin çocuklarının durumları içler acısı. Yarıyıl tatilinde bütün öğrenciler tatile çıkarken, Muş'un Yeşilove Beldesinde oturan Eyyüp Karasu, köyünden 13 kilometre uzakta, eksi 5-10 derce soğukta, yol kenarlarında meyve satarak aile bütçesine katkı sunmaya ve okul harçlığı çıkarmaya çalışıyor.

Yollarda meyve satarak aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışan Eyyüp Karasu, dondurucu ve sisli havada yanında getirmiş olduğu tenekede ateş yakarak ısınmaya çalışıyor. Küçük Eyyüb'ün durumu görenlerin yüreğini burktu.

Köyde satamadığı meyvesini eksi 5-10 derece soğuğa rağmen köyünden yaklaşık 13 kilometre uzakta, yollarda satmaya çalışan Küçük Eyüp; "Okul okuyorum. Yarıyıl tatilde okul harçlığımı çıkartmak için bu meyveleri satıyorum. Ailemin durumu pekiyi değil. Ben köyde yaşıyorum. Köyde az insan olduğu için meyvelerimi satamıyorum. Köyde satıldığı kadar sattık, kalanının da burada satmaya çalışıyorum. Sabah saat 09.00'dan akşam saat 15-16' kadar burada bekliyorum'' dedi.

Yollardan geçen duyarlı bazı vatandaşlar Küçük Eyüp'e katkı olsun diye kasa ile meyve aldı. Yetkilileri bölgede yaşayan halkın durumuna karşı duyarlı olmaya çağıran Aydın Demir, İsmindeki vatandaş, "Bu kardeşimizi bu soğukta meyve sattığını görünce ona katkı olsun diye alışveriş yapıyoruz. Büyüklerimize sesleniyorum bu çocuklarımıza sahip çıksınlar. Doğu ve Güneydoğuda insanların hangi şartlarda rızıklarını kazandıklarını görsünler ve buraya (bölgeye) bir el atsınlar'' dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir