• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
Öğrenciler yarıyıl tatilini bilim evinde geçiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te, Türkiye’nin halka açık en büyük gezegen ve bilim evi olma özelliğini taşıyan merkez, özellikle okulların yarıyıl tatilinde öğrencilerin ziyaret odağı oldu. Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrenciler Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde, deney ve atölye çalışmaları yaparak derslerine katkı sağlıyor.

Okulların yarıyıl tatilini fırsat bilen veli ve öğrenciler Gezegenevi’nde,  Mars ve Venüs isimli robotlara büyük ilgi gösteriyor. Aileleriyle bu tatili değerlendirmek isteyen çocuklar, gezegen evi içerisinde bulunan deney düzenekleriyle bilgilerini pekiştiriyor. Zaman zaman büyükler de çocukların eğlencelerine ortak olurken, bu doğrultuda sözel, analitik ve bilimsel düşünce becerilerini arttırıyorlar.

Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde halka bilimsel merakın yanında; öğrenme ve keşfetme imkânı sunuluyor. Yap-Götür Denizaltı Atölyesinde öğrenciler, pet şişe kullanarak denizaltılar yaparken, suyun kaldırma kuvvetini uygulamalı olarak test ediyorlar.

Öğrenciler uzman eğitmenler eşliğinde; özgül ağırlık, hacim, suyun kaldırma gücü ve benzeri kavramları eğlenerek öğrenme fırsatı buluyorlar. Atölye sonunda çocuklar kendi yaptıkları denizaltı ile atölyeden ayrılıyorlar.

Robota İlk Adım Atölyesinde ise 8-11 yaş grubundaki çocuklar basit makine parçalarını tanıyarak işlevlerini öğreniyor, bu sayede robot tasarım ve programlamaya ilk adımı atmış oluyorlar. Problem tanımlama, analiz etme, çözme, analitik düşünme, sorgulama, oluşturma ve takım ruhu becerilerini geliştirme fırsatı buldukları 3 günlük atölyede hem eğleniyor, hem de öğreniyorlar. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir