• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
Twitter ve Google 4 yıl sonra anlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir süredir kullanıcı sayısını ve sektördeki payını artırmak için çeşitli projeler üzerinde çalışan Twitter, bu amacı doğrultusunda internet devi Google ile anlaşmaya vardı.

İki şirketin yaptığı anlaşma kapsanımda, Twitter üzerinden yapılan paylaşımların Google arama motoru üzerinden daha sık görüntüleneceği iddia edildi. Bloomberg`in şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı iddası hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Bir süredir bu konu hakkında Google ile dirsek temasında olan Twitter`ın arama motoru üzerindeki görüntülenme sayısını arttırarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediği düşünülüyor.

Daha önce benzer bir anlaşma yapan iki şirket, çıkarlarınının çakışmasının ardından 2011 yılında bu alandaki iş birliğine son vermişti. Google`ın Twitter`ın rakibi Google+`ı kullanıma sokmasının ardında söz konusu anlaşmayı iptal ettiği kulislerde sıklıkla dile getirilmişti.

Yaklaşık 300 milyon aktif kullanıcısı bulunan mikro blog sitesi iddialar hakkında açıklama yapmaktan kaçınıyor. Yarın 4`üncü çeyrek raporunu açıklaması beklenen Twitter`ın Google ile yaptığı anlaşmasını da aynı gün kamuya duyurması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir