• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Mursi`nin Avukatından Savcılığına İtiraz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE  - Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 kişinin yargılandığı sözde  "hapishaneler baskını" davasının görülmesine devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde yapılan duruşmada, Mursi`nin savunma heyeti üyesi avukat Muhammed ed-Dimati, "yasa dışı yollarla elde edildiği" gerekçesiyle Başsavcılığın sunduğu delillerin iptalini istedi.

Sunulan delillerin Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve çeşitli ülkelerin ileri gelen şahsiyetleri ile İslami kuruluşların temsilcileri arasında gerçekleşen yazışma ve görüşmelerden ibaret olduğunu belirtti.

"Başsavcılık ile Ulusal Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatı, bu belgelere nasıl ulaşabilir" diye soran Dimati, söz konusu delillere meşru yollardan ulaşılması gerektiğine dikkati çekerek, "Bu belgelere, İhvan`ın merkez binasından çalarak veya yargının izni olmadan kişileri dinleyerek ulaşılamaz" ifadesini kullandı.

Mahkeme, savunma heyetinin dinlenilmesine devam edilmesi için duruşmayı yarına erteledi.

Mısır'da "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen davada, 106'sı firari ve 25'i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.
 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir