• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
Avrupa`da Umre Ödüllü Siyer Sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Peygamber Sevdalıları tarafından ilan edilen sınav takvimine göre, Kutlu Doğum münasebetiyle yapılacak olan Siyer Sınavı, 22 Mart 2014 Pazar günü Avrupa'nın farklı noktalarında gerçekleştirilecek.  Ayrıca sınavda, Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da Muhammed Emin Yıldırım tarafından hazırlanmış olan  “Suffa Meclisleri Siyer Dersleri” isimli eserin kaynak alınacağı da belirtildi.

Sınavın tek kategoride gerçekleştirileceğini ifade eden yetkililer, 15 yaşını aşan kadın-erkek herkesin sınava katılabileceğini ve her bölgenin sınavı kendi içinde yaparak dereceye girenleri tespit edip ödüllendireceği ifade edildi.

Yarışmada her bölgeden birinci olanların Umre ile ödüllendirileceği ayrıca 2`incilere tablet, 3`üncülere ise Risale-i Nur Külliyat hediye edileceği açıklandı.

Sınavda katılımcılara 50 soru sorulacağı ve sınavın 75 dakika devam edeceği ve müracaatların her bölgede, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernek ve vakıflara yapılabileceği de belirtildi.

Avrupa Peygamber Sevdalıları Sınav Koordinatörlüğü, sınava katılacak olan Peygamber Sevdalılarının “Mail: siyeravrupa2015@hotmail.com Telefon: 0041767687230” iletişim adreslerinden kendilerine ulaşabileceklerini ifade ettiler. (İLKHA)

Avrupa Peygamber Sevdalıları tarafından Basın yayın kurumlarına gönderilen açıklamanın tam metni ise şöyle;

SİYER SINAVI

AVRUPA PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU'NDAN KAMUOYUNA, PEYGAMBER SEVDALILARINA VE PALATFORM ÜYESİ DERNEK VE VAKIFLARA

Hamd Âlemlerin Rabbi Olan Allah Azze ve Celle'ye mahsustur. Selat ve Selam iki cihanın serveri Hz. Muhammed (S.A.V)'in üzerine olsun.

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Allah Azze ve Celle'nin izin ve inayetiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa genelinde, Platformumuza bağlı bulunan bütün Dernek, Vakıf ve Camilerimizin öncülüğünde Kutlu Doğum Programları düzenleyeceğiz.

Düzenleyeceğimiz Kutlu Doğum Programları kapsamında Salâvat Kampanyası ve Avrupa Geneli Siyer Yarışması da yapılacaktır.

Dernek ve Vakıf yetkililerinin bu konularda etkin bir tanıtım çalışmasına girişerek Peygamber Efendimize Milyarlarca Salâvat-ı Şerife'nin iletilmesi için kampanyalar başlatması gerektiğine inanmaktayız.

Hatırlanacağı üzere geçen yıllarda da Kutlu Doğum Programları kapsamında Platforma bağlı dernek ve vakıflarımız yerel düzeyde, kendi müdavimleri arasında Siyer sınavları tertip etmişlerdi. Platform olarak bu hayırlı faaliyeti bir adım daha öteye taşıyarak Sınavı, Avrupa çapında değerlendirilecek genel bir sınav olarak taçlandırmayı kararlaştırmış bulunmaktayız.

Bu konuda Platform üyesi Dernek ve Vakıflarımızın gerekli hazırlıklarını yaparak aşağıda belirteceğimiz ilkeler doğrultusunda yerel düzeyde kendi siyer sınavlarını gerçekleştirmelerini beklemekteyiz.

GENEL BİLGİLER

KAYNAK: “Suffa Meclisleri Siyer Dersleri” kitabı

KATEGORİ: Sınav tek kategoride gerçekleştirilecektir. Kadın erkek ayrımı yapılmaksızın 15 Yaşını doldurmuş herkesin aynı sorulardan gireceği sınavın değerlendirmesi de kadın erkek ayrımı yapılmaksızın yapılacaktır.

SINAV TARİHİ: 22 Mart Pazar 2015  Saat 10.00'da başlayacak.

SINAVIN SÜRESİ:  Sınavda katılımcılara 1 Saat 15 dakika süre verilecektir.

KATILIM ŞARTLARI: 15 yaşından gün almış ve Avrupa'da ikamet eden herkes bu sınava katılabilir.

MÜRACAAT YERLERİ: Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Dernek ve Camiler.

SINAV YERİ:  2015 Avrupa geneli Siyer sınavı Peygamber sevdalıları Platformuna bağlı tüm cami ve derneklerde yapılacaktır.

ÖDÜLLER: Her bölgede

                   1. Olan Umre ile ödüllendirilecektir.

                   2. Tablet

                   3. Risale-i Nur Külliyatı

SINAV HAKKINDA: Sınavda katılımcılara 50'şer soru sorulacaktır. Kadın Erkek katılımcıların ayrı ayrı salonlarda katılacakları sınavı her bölge kendisi düzenleyecek ve değerlendirmesini kendi içinde yapacaktır.

SONUÇ İLANI VE ÖDÜL TAKDİMİ: Yarışmada dereceye girenler 5 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek Avrupa geneli kutlu doğum programında ilan edilecek ve ödüllendirileceklerdir.

AÇIKLAMALAR: 22 Mart 2015 tarihinde sabah saat onda başlayacak sınav 1 saat 15 dakika devam edecektir. Tek kategoride yapılacak olan sınavda her bölge kendi sınavını yapacak ve dereceye girenleri ödüllendirecektir.

Her bölgeden birinci olanlar, Avrupa Geneli Kutlu Doğum Programında ilan edilecek ve kendilerine Umre ödülü kazandıklarına dair şehadetname takdim edilecektir.

Sınavda kaynak olarak, Siyer Yayınlarından çıkan, Yazar Muhammed Emin Yıldırım tarafından hazırlanan, 'SUFFA MECLİSLERİ SİYER DERSLERİ' seçilmiştir.

Kitapları Almanya Wiesbaden'de bulunan Huzur Kitabevi temin edecek ve en kısa zamanda bölgelere ulaştıracaktır.

Bölgeler 22 Mart günü Sınavlarını yaptıktan sonra dereceye girenleri, kısa bir zaman içerisinde aşağıda verilecek iletişim adresleri üzerinden sınav koordinatörlüğüne bildirmeleri gerekmektedir.

Sınavlarda birden fazla birinci olması durumunda, Kaynak kitap dışında hazırlanan 10 Siyer sorusuyla birinciler tekrardan sınava tabi tutulacaklardır.

Sınav'da dereceye girenlerin ödülleri, sınava girdikleri bölgelerce temin edilip kendilerine takdim edilecektir.

Sınav için, hazırlanacak Afişleri de yine haber siteleri üzerinden bölgelerimizle paylaşacağız.

İLETİŞİM ADRESLERİ:

Avrupa Peygamber Sevdalıları Sınav Koordinatörlüğü olarak bu konuda gerek vakıf ve derneklerimizin gerekse de sınavlara katılacak olan Peygamber Sevdalılarının her türlü sorularını cevaplamaya hazırız.

Düzenleyeceğimiz Siyer Sınavı hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen Dernek ve Vakıf yetkililerimiz ile Sınavlara katılmak isteyen Peygamber Sevdalıları aşağıdaki iletişim hatlarından bize ulaşabilirler.

Mail:  siyeravrupa2015@hotmail.com

Telefon: 0041767687230

SINAVIN AMACI: Sınavı düzenlemekte ki temel gayemiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in hayatının en iyi şekilde öğrenilmesini sağlamaktır. Peygamberimizin ve davasının capcanlı bir şekilde gündemimizde olabilmesi için bu tür program ve çalışmalara ihtiyaç olduğu gerçeğinden hareketle Kutlu Doğum Programları kapsamında Siyer Sınavı ve Salavat kampanyası düzenlemeye devam edeceğiz.

Platformumuza bağlı Dernek ve Vakıflarımızın Peygamber Sevdalısı yetkililerinin gerekli duyarlılığı göstererek, bu Hayırda Yarış projesinde dernek ve vakıflarıyla yer alacaklarından ve gayret göstereceklerinden hiçbir şüphemiz yoktur.

Şimdiden bu konuda çaba sarf edecek herkesten Allah Razı olsun diyoruz.

Çaba bizden, İnayet ve Tevfik Âlemlerin Rabbindendir.

Davamızın sonu da tıpkı başı gibi Âlemlerin Rabbine Hamd etmektir…

Avrupa Peygamber Sevdalıları Sınav Koordinatörlüğü

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir