• DOLAR 34.447
  • EURO 36.303
  • ALTIN 2837.002
  • ...
DÜ`de tomoterapi cihazı ile kanser tedavisine başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri`nde, Türkiye`de sayılı birkaç hastanede bulunan ve prostat, gırtlak, meme kanserleri, çocuk tümörleri ile diğer kanser türlerinin ışın tedavisinde kullanılan tomoterapi cihazı ile kanser tedavisine başlandı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastalara tomoterapi cihazıyla verilen üç boyutlu ışının kanser tedavisinde daha etkili sonuçlar doğuracağını belirtti.

“Kanser tedavisi olmayan bir hastalık değil"

Günümüzde teknolojik gelişmelerin kanserin erken evrelerde teşhis edilmesini sağladığını söyleyen Alan, “Böylece en iyi tedavi metotlarıyla tedavilere olanak sağlanmaktadır. Radyoterapi alanında tıp teknolojisinin kullanımı, kemoterapi alanında da yeni bulunan ilaçlar, kanseri tedavisi olmayan bir hastalık olmaktan çıkarıyor. Bu gelişmelerden en önemlilerinden birisi de radyasyon onkolojisi alanında yeni bir teknoloji olan ve üç boyutlu tedavi olanağı sağlayan tomoterapi cihazıdır.” dedi.

“Bu cihazla aynı anda farklı yerleşimde olan tümör tedavisi mümkündür”

Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Burhanettin Zincircioğlu ise şunları söyledi:

“Tomoterapi, kanser tedavisinde sağlıklı dokuya zarar vermeden bütün bileşenleri gantri üzerinde olan bir lineer hızlandırıcıdır. Bu cihazla aynı anda farklı yerleşimde olan tümörlerin tedavisi mümkün olmaktadır. Bu cihaz, vücudun çeşitli yerlerinde bulunan birden çok kitleyi aynı anda ışınlama kapasitesine sahiptir. Diğer cihazlarla tedavi süresince tek bir lokalizasyonda bulunan kitle tedavi edilirken, tomoterapi cihazı ile tek bir tedavi süresinde 40 x 160 cm.lik bir bölgeyi hiçbir ara vermeden ışınlayarak güvenilir bir tedavi yapılabilmektedir. Dolayısıyla tüm vücut ışınlaması, beyin ve omuriliğin beraberinde ışınlaması durumunda etkin bir tedavi cihazıdır.”

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir