• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
`Siyonistler Mescid-i Aksa`nın altını kazmaya devam ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği, (Mirasımız-Der) Topkapı`da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Kudüs`te yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Basın toplantısında konuşan Mirasımız-Der Başkanı Muhammed Demirci, Siyonistlerin kirli emellerine ulaşamayacağını söyleyerek Müslümanları Kudüs`e karşı daha duyarlı olmaya çağırdı.

“Siyonistler Mescid-i Aksa`nın altını kazmaya devam ediyor”

Mescid-i Aksa için en büyük tehlike yıkılma ve bölünme tehlikesidir diyerek sözlerine başlayan Muhammed Demirci, “ Siyonist işgalci İsrail in nihai hedefi Mescid-i Aksa`yı bölmektir. Siyonist işgalciler, Mescid-i Aksa`yı, yarısını Müslümanlara yarısını da Yahudilere olmak üzere proje kapsamına almayı planladılar. Bu hedefi gerçekleştirmek için Yahudileri mescidi aksaya taşıyorlar. Bunu da emri vaki olarak yapıyorlar. Yani Mescid-i Aksa`yı bir park, herkesin girebileceği bir yer haline getirmek istediler. Fakat Müslümanlar buna izin vermediler. Akşama kadar orada nöbet tutuyorlar. Her gün 50 otobüse yakın Müslüman oraya gelip akşama kadar nöbet tutuyor. Dün bu otobüslerden biri kaza yaparak 8 Müslüman kaza sonucu hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.” dedi.

Demirci, Mescid-i Aksa, tarihinde ilk defa kapatıldı. İşgalci İsrail bunu tarihte ilk defa yaptı. Bununla yetinmeyen Siyonistler kazılar yapmaya devam ederek hem Mescid-i Aksa`yı, hem de Müslümanların evlerini tahrip ediyorlar. Siyonistler Mescid-i Aksa yakınında bulunan Müslümanların evlerini tahrip ederek oradan onları çıkarıyor ve yerlerine dışardan getirdikleri Yahudileri yerleştiriyorlar. Bu evleri de yıkarak sinagoglar inşa ediyorlar. Son dönemde Kudüs çevresinde 170 sinagog inşa edildi.” açıklamalarında bulundu.

“Müslümanlar Kudüs`ten zorla çıkarılıyor”

Konuşmasının devamında Kudüs çevresinde oturan Müslümanlara yapılan baskıya dikkat çekerek Demirci, “Mescidi Aksa`da her gün bir Müslüman öldürülüyor, tutuklanıyor veya Kudüs`ten çıkartılıyor. Mescid-i Aksa çevresinde nöbet tutan Müslümanlar ayrım yapılmadan tutuklanıyor. Geçen yıl tutuklananlar arasında 2 yaşında bir çocuk bile vardı. Özellikle Mescid-i Aksa`ya gelen kadınların kimliklerini alıyorlar. Bunun tek amacı Müslümanları yıldırmak ve oraya gelmelerini engellemektir. Orada yaşayan Müslümanlar erkek, kadın çocuk demeden nöbet tutuyorlar. Bizde Mirasımız-Der olarak orada nöbet tutan Müslümanları evlerine götürüp getirerek katkı sağlamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bir yıl içinde 9 caminin restorasyonunu gerçekleştirdik. Ramazan ayında 100 bin Müslümanın iftar açılışına vesile olduk. Bundan dolayı Allah`a sonsuz hamd ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir