• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
`Mısır`da hukuk terörü yaşanıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Mısır`da mahkemenin Müslüman Kardeşler üyesi 183 kişi hakkında verdiği idam cezası kararına sert tepki göstererek, Mısır`da bir insanlık katliamına, hukuk terörüne tanık olunduğunu belirtti.

“Sözde uygar batı dünyası üç maymunu oynuyor”
Mısır`da darbecilerin iktidar hırsızlığı ile milletin iradesine ipotek koyduğunu ifade eden Akar, “Mısır'da demokrasi taleplerini yüksek sesle dile getirenlere, insan onuru ve evrensel hukuk normlarına yakışmayacak şekilde muamele etmelerini kabul etmiyoruz. Mısır`daki idam kararlarına sözde uygar batı dünyasının üç maymunu oynayarak adeta sağırlık ve körlük geçiriyor. Mısır halkının demokratik talepleri ve iradeleri yok sayılarak başlatılan antidemokratik süreç bugün gelinen noktada 183 Mısırlının idamı ile bütün dünyanın gözü önünde acımasızca devam ettirilmektedir.” ifadelerini kullandı.

“İktidar Mısır halkına iade edilmeli”
Halkın yetkilendirdiği yöneticilerin iktidardan düşürülmesinin ve yönetimin gasp edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Akar, halkın iradesinin yansıyacağı bir yönetimle iktidarın Mısır halkına iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Akar, “Dünya demokratik kurum ve kişiler ile insan hakları savunucuları ile Mısır`da darbe yoluyla yapılan bu zulme dur demelidir. Bizler doğrudan doğruya Mısır halkının iradesine yapılan, demokrasi ve hukuk dışı bu uygulamaları şiddetle reddediyor ve tüm dünyaya Mısır`da uygulanmak istenen idam kararlarının önüne geçmesi için çağrıda bulunuyoruz.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir