• DOLAR 32.362
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2392.792
  • ...
'Bölgenin tüm yapılarının muhatap alınması gerekir'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Teşkilatı, geçtiğimiz hafta yapılan Ak Parti İl kongresinde il başkanlığına seçilen Diyaettin Uçar ve yönetimine “Tebrik Ziyareti” gerçekleştirdi.

HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun ve il teşkilatından oluşan HÜDA PAR heyetini AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ve yönetimi karşıladı.

Doğru, AK Parti İl Başkanlığına seçilen Uçar ve yönetimini tebrik ederek, görevlerinde başarılar ve muvaffakiyetler diledi.

Batman ve bölgenin sorunlarının konuşulduğu ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Doğru, çözüm sürecini başından beri parti olarak desteklediklerini belirterek, “Çözüm sürecini olumlu bulduk. Ancak çözüm sürecinde muhatap ve temsiliyet sorunu vardır. Sürecin tek muhatapla yürütülmek istenmesi yanlıştır. Süreçte temsilde medreseler, alimler, kanaat önderleri ve bölgenin tüm yapıları olmalıdır.” dedi.

Parti olarak her zaman hak ve doğru kimden gelirse gelsin onun yanında olduklarına işaret eden Doğru, “Parti olarak kim hizmet ederse ve kim doğru bir adım atarsa kim olduğuna bakmadan arkasında olacağız. Bizim siyaset ve bakış açımızın gereği budur.” şeklinde konuştu.

Doğru, son olarak Anayasa Mahkemes'inin, yapılan kumpaslar sonucunda haksız olarak inancından dolayı cezaevine giren mahkumların başvurularının ya ertelendiğini veya geri gönderildiğini belirterek, bu konu üzerinde durulması ve bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını istedi.

Daha sonra söz alan Uçar, yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek; Doğru ve HÜDA PAR heyetine teşekkür etti.

Uçar, çözüm sürecinde sonuca ulaşılması noktasında umutlu olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “AK Parti’nin iktidarda olduğu dönemde önemli işler yapıldı. Ancak Türkiye’de hükümetin adım atmasını engelleyen ‘derin güçler’ sürekli var olmuştur. Buna rağmen çok önemli adımlar atıldı. Çözüm sürecinde de bölgenin şartlarını dikkate alarak medreseler, kanaat önderleri, STK ve partilerde sürece dahil edilmeliydi.”   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir