• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
600 lira bulamadıkları için çocuklarını ameliyat edemiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Serêkaniyê`nin Menacîr beldesinden gelerek Batman`a yerleşen Suriyeli aile, 3 yaşındaki Emcet Kasım Mahmud isimli erkek çocuğunun sağlık sorununu gidermek için 600 lira bulmaya çalışıyor. İLKE Haber Ajansı`na konuşan çaresiz aile, yetkili ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Batman merkez Raman Mahallesi 1812 Sokak'ta ikamet eden Kasım Mahmud (32) ve İman Hüseyin (23) çiftinin, Batman`a geldikleri yaklaşık 3 yıldan beri çektikleri sıkıntılarına bir de çocukların göz ameliyatı için para sıkıntısı eklendiğini belirterek seslerini yetkililere ulaştırmaya çalışıyorlar.

Çok zor şartlarda kıt kanaat geçindiklerini ve çocuklarını gözünden ameliyat olması gerektiğini ifade eden aile, yaşadıkları sıkıntıları anlatarak yardım istedi.

Çaresizliklerini gözyaşlarıyla anlattı

Çocuğunun göz ameliyatı için 600 lira bulamadıklarını söyleyen 2 çocuk annesi İman Hüseyin, çaresizliğini gözyaşlarıyla şöyle anlattı: “Oğulum gözleri şaşı olmuş, görmüyor ve gün geçtikçe ağrıları ve sağlık durumu kötüye gidiyor. Batman Bölge Devlet Hastanesinden 7 ay önce verilen reçeteyle 100 TL`ye bir gözlük aldık. Gözlüğün hiç faydasını göremedik. Çocuğum hep ağlıyor. Çocuğum ağlayınca çaresizlikten biz de ağlamaktan başka hiçbir şey yapamıyoruz. Hastaneden bir şey anlamadım ve çocuğumun hastalığını bile bilmiyorum. Bize sadece çocuğumuzun şaşı olduğunu, görmediğini ve gözlüğü değiştirmememizi söylediler. Çocuğumun ameliyatı için özel bir hastaneye gittik. Bin TL`lik bir miktar gerekiyordu Hastanede ameliyat tedavi masrafı için sadece 600 lira gerekiyor. Bu parayı da bulamıyoruz. Çaresiziz yetkili ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz."   (M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir