• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
`O`nun hayatını okuyup yaşamak, batıya en güzel cevaptır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te yoğun bir katılımla gerçekleşen sınava katılan Gaziantepliler, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavının Peygamber Efendimize yapılan hakaretlere, bu tür sınavlar ile cevap verildiğini, Peygamberimize yapılan çirkin hakarete cevap vermenin bir anlamının da O`nun hayatının okunup yaşanması olduğunu belirttiler.

Bu tür sınavların yaygınlaşarak devam etmesi gerektiğini ifade eden Gaziantepliler, batının Peygamber Efendimizin örnek alınmasından ve insanların O`nu takip etmelerinden korktuklarını, ifade ettiler.

Peygamberimize yapılan çirkin hakarete cevap vermenin bir anlamının da O`nun hayatının okunup yaşanması olduğunu vurgulayan Bahri Taş, “İnşallah bu tür etkinlikler ile Peygamber Efendimize yapılan hakaretlerin de, yapılan yanlışların da bu tür sınavlar cevap verildiğini düşünüyorum. İnsanlar, O`nu okudukça değişeceklerine inanıyorum. Bu tür sınavlar toplumun Resulullah`ı daha iyi tanıyacağına inanıyorum. Çok güzel bir şekilde faydasını görüyoruz. Bu sınava katılmayanların katılmalarını tavsiye ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Peygamber Sevdalıları Platformu`na teşekkür ettiğini belirten Nisanur Koç, “Sınav kolaydı. Sorular çalışanların yapabileceği sorulardı. Bu sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Allah razı olsun. Sınav çok güzel geçti. Ben geçen yıl  da bu sınava katılmıştım. Sorular bilgilendirici sorulardı. Bu sınavı düzenleyenden Allah razı olsun. Sorular biraz uzundu. Böyle sınavların devam etmesini istiyorum.”şeklinde konuştu.

Soruların hem bilgilendirici hem de düşündürücü olduğunu belirten Havva Kılıç, “Sınav çok güzeldi. Böyle bir sınavın yılda bir kere yapılması çok güzeldir. Bu tür sınavların devamlı yapılmasını istiyorum. Sorular hem bilgilendirici hem de düşündürücüydü. Gerçekten faydalandık. Allah Peygamber Sevdalılarından razı olsun. Sınav iyi geçti.”dedi.

Umreyi kazanmayı ümit ettiğini arzulayan Hacer Yavuz, “Sınav iyi geçti. Her zaman böyle sınavların olmasını istiyorum. Bazı sorular zordu. Okul derslerimle beraber bu sınava hazırlandım. Peygamber Efendimizin hayatını anlatan bir sınav olduğu için katıldım. Kendimi denemek istedim. Sınavda bazı sorular zor olmakla beraber iyi geçti. Kitabımı okuyarak notlar aldım. Taif kuşatmasına iyi çalışmıştım. Çalıştığım yerden sorular çıktı. Genel itibariyle bilgilenmemiz açısından güzel ve rahat geçti. İnşallah umreyi kazanmayı ümit ediyorum. O soruları çözerken zorlanmadım. Allah (c.c) bu tür organizasyonları düzenleyenlerden razı olsun. Bu tür sınavların her yıl yapılmasını istiyoruz.”diye konuştu.

İnci Soğancı`da, “Sınava girerken çok heyecanlıydım. Sınavın iyi geçtiğini düşünüyorum. İnşallah sınavı kazandım diye ümit ediyorum. Sınavın çok öğretici ve bilgilendirici bir sınav olduğunu düşünüyorum. Herkesin katılmasını tavsiye ediyorum. Allah Peygamber Sevdalılarından razı olsun. Bu tür sınavların devamlı olmasını istiyorum. Aynı zamanda kitap çok güzel seçilmiş bir kitaptı, yanlışları düzeltecek bir kitaptı.” dedi.  

Sınavının çok güzel geçtiğini ifade eden Şeyma Çakır, “Bu sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun kendilerine teşekkür ediyorum. Peygamber Sevdalıları Platformu çok güzel bir organizasyona imza attı. Bu tür sınavların inşallah her yıl düzenlenmesini istiyorum. Kitapta en çok Peygamber Efendimizin hadisleri dikkatimi çekti. Bence kitap çok güzel hazırlanmış bir kitap olduğunu düşünüyorum.”ifadelerini kullandı.

“Sınavı kazanmasam bile okuduklarım ve öğrendiklerim bana yeter” diyen Necla Alkanat, “Böyle bir sınavın yapılması çok güzel oldu. Bizler sınav için seçilen kitaptan çok ciddi bir şekilde istifade ettik. Örneğin siyeri nasıl okumamız gerektiğini, Kur`an ve sünneti nasıl okumamız anlamamız gerektiğini öğrendik. Sınavı kazanmasam bile okuduklarım ve öğrendiklerim bana yeter diye düşünüyorum. Bana hediye olarak Peygamber Efendimizin hayatını ve önemini öğrenmek yeter. Bu tür sınavların yapılmasının devamını yine bekleriz. Biz de inşallah katılırız.”sözlerine yer verdi.

Sınava katılmayanların katılmalarını tavsiye ettiğini belirten Mikail Söylemez, “Bu tür sınavların olması gerçekten güzel düşünülmüş bir organizasyondur. Bu vesileyle bizler Peygamber Efendimizi her yıl farklı bir yönü ile tanıyoruz. Her yıl farklı bir anlam taşıyor. Toplum açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Her yıl düzenlenen sınava katılıyorum.”dedi.

Asiye Köseoğlu`da şunlar söyledi:, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Önemli olan sınavı kazanmak değildir. Kazanamasak bile O`nun hayatını öğreniyoruz. Çalıştığımız her kitap ve her yıl düzenlenen bu sınavlar bizleri bilgilendiriyor. O`nun hayatını okudukça daha iyi tanıyoruz. Bu tür sınavların faydalı olduğuna inanıyorum. Yine en son yapılan hakaretin niye yapıldığını şimdi daha iyi anlıyoruz. Çünkü batılılar bizler O`nun hayatını okudukça insanlara örnek olan Peygamber Efendimizin örnek alınmasından ve insanların O`nu takip etmelerinden korkuyorlar. Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Allah razı olsun bizlere O`nun hayatının okunmasına vesile oldukları için.”

Her yıl bu tür sınavların tekrarlanmasını istediklerini belirten Sefullah Kaya, “Bu tür sınavların sürekli yapılmasını isterim. Bu sınavda emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sınav çok iyi geçti. Her sene bu sınavın tekrarlanmasını istiyorum. Burada sınav bir vesiledir. Önemli olan okuduklarımız ile amel etmemizdir.”dedi.

Okumaktan kasıt okunanların hayatta edilmesinin olduğunu ifade eden Osman Köseoğlu, “Sınav çok güzel ve kolaydı. Rabbim bu sınavı düzenleyenlerden razı olsun. Hocalarımız bizleri iyi karşıladılar. Çok güzel bir sınav hazırlamışlar Umre`ye gitmek için iyi bir fırsattır. Kitabı iki defa okudum. Sınava iyi çalıştım. Kitapta benim dikkatimi çeken nokta Peygamberimizin mucizeleri idi. Elbette okumak önemlidir. Fakat önemli olan o kitabı okumak değil, okuduklarını hayatında tatbik etmektir.”ifadelerini kullandı.

Muhammed Oğuzcan`da, “Bu sınava girmenin amacı birinci olmak değildir, bu sınava katılmamızdaki asıl amaç Hz. Peygamberin hayatını öğrenip hayatımıza aktarmaktır. Bu tür sınavların yaygınlaşmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.    (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir