• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
Kılıçdaroğlu`ndan Ağır Sözler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye`nin demokrasi açısından geldiği noktanın ``basılmamış kitabın imhası`` olduğunu; ancak kitabınteknolojisayesinde on binlerce kişiye ulaştığını belirterek, ``On binlerce kişi bu kitabı okudu. Buyurun yasaklayın. On binlerce kişiyi hapse mi atacaksınız? Atmazsanız namertsiniz`` dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına, ``CHP öneri getiriyor, üretiyor. CHP, projeleri olan tek siyasal parti. CHP, projelerini halka anlatan tek siyasal parti. CHP, halkın sorunlarına kilitlenerek nasıl çözeceğini anlatan tek siyasal parti`` diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, projelerini açıklarken toplumun hiçbir kesimini ötekileştirmediklerini, kimseye ``bunlar bizi destekler, desteklemez`` diye bakmadıklarını söyledi. Sorunlara çözüm üretirken konunun taraflarıyla olabildiğince görüştüklerini aktaran Kılıçdaroğlu, ``Akıl akıldan üstündür mantığını kendilerine şiar edindiklerini, ortak aklı egemen kılmaya çalıştıklarını, bu nedenle de projelerinin ses getirdiğini`` belirtti.

Kılıçdaroğlu, toplumda ``CHP söylüyorsa doğruları söylüyordur`` kanaatinin oluştuğunu da kaydetti.

Macaristan Büyükelçisi`nin daveti üzerine geçen hafta AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldiğini ve yaklaşık 1,5 saat süren görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

``Gördüğüm tablo şu: Türkiye`de demokrasi ve özgürlüklerdeki kısıtlamalar sadece bizim sorunumuz olmanın ötesine taşmış. AB`nin değerli büyükelçileri de aynı kaygıları taşıyorlar. Onlara bir sözü söylediğimde, (bu ülkenin başbakanı `biz yargının işine karışmıyoruz, onlar da bizim işimize karışmasınlar` diye bir söylemi dile getirdi) dediğimde bütün büyükelçilerin yüzlerinde alaycı bir ifade gördüm. Nasıl olur da bu çağda, bu dönemde 21. yüzyılda, Anayasa`sında (idarenin her türlü iş ve eylemi yargının denetimine tabidir) hükmünün olduğu bir ülkede bir başbakan, (AB giriş süreci için çaba harcıyorum) diyen bir başbakan (yargı bizim işimize karışmasın) der? Bu çağdaşı anlayışı onlar biraz garipseyerek, biraz üzülerek biraz da (acaba bu doğru mudur?) diyerek... (Evet doğrudur) dedik. Üzülerek söylüyoruz ama maalesef doğrudur. Bu kişinin bu ülkeyi yönettiğini onlar da biliyorlar. O nedenledir ki demokrasi ve özgürlük söylemleri önümüzdeki dönemde toplumda daha büyük yankılar bulacaktır diye düşünüyorum.``

CHPheyetinin ABD`ye bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve önemli temaslarda bulunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, benzer kaygılarla bu ziyarette de karşılaştıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, ``Türkiye özgürlükler açısından, demokrasi açısından ileriye değil, geriye giden bir ülkedir. Artık dünyanın büyük merkezleri Türkiye`yi daha güzel bir mercek altına alıyor. İktidarı da bir mercek altına alıyor`` diye konuştu.

-``KENDİLERİNİ ANLATMAK İSTİYORLAR AMA YEMEZLER``-

İktidarın geçmişte diğer ülkelere reformların önündeki engel olarak CHP`yi gösterdiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, ``Şimdi bir gerçek çıktı ortaya. AKP`nin iki yüzü oradaki yüzüyle, Türkiye`deki yüzü. Batıya dönük maskesini indirdik. Gerçek yüzü görüldü. Artık herkes görüyor. Söylemi ile eylemi taban tabana zıt bir siyasal parti kimliğini artık bütün dünya biliyor. Şimdi araya bir sürü adam koymuşlar yine gidiyorlar oraya. Kendilerini anlatmak istiyorlar ama yemezler. Öyle kolay kolay anlatamazlar. Biz belgeyle dokümanla, projelerimizle gidiyoruz oraya`` ifadelerini kullandı.

AB ülkeleri ve ABD`de karşılaştıkları Türkiye`ye ilişkin kaygıları kendilerinin de paylaştığını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

``Tabi onlar şunu da anlayamıyorlar: Basılmamış birkitaptaslağının peşine savcı, yargıç, polis hep beraber düşüyorlar. (Basılmamış bir kitap için nasıl imha kararı alınır) diye soruyorlar bize. Dedik bunun yanıtını biz veremeyiz. Sizin muhatabınız başka şeyler. Sizin taşıdığınız kaygıları aynen biz de taşıyoruz. Onlara bir sorun bakalım. (Efendim savcıları değiştirdiler...)` Ne fark eder? Savcı iddia makamı, yargıç yerinde oturuyor. Asıl ona sen bu kararı neye göre verdin diye sormak lazım. Demokrasi açısından geldiğimiz nokta budur, basılmamış kitabın imhası...``

Basılmadan toplanan kitap taslağının bilimin, teknolojinin sayesinde on binlerce insan tarafından okunduğunu da kaydeden Kılıçdaroğlu, ``On binlerce kişi bu kitabı okudu. Buyurun yasaklayın. On binlerce kişiyi hapse mi atacaksınız? Atmazsanız namertsiniz`` diye konuştu.

AA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir