• DOLAR 35.331
  • EURO 36.781
  • ALTIN 2962.97
  • ...
Sağlığınız için bu şehirlerden uzak durun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Sağlık Örgütü`nün (WHO) son raporu, hava kirliliğindeki artışın insan sağlığını nasıl tehdit ettiğini ortaya koyuyor. Havaların soğumasıyla artan kömür kullanımı hava kirliliği sorununu beraberinde getiririrken, Dünya Sağlık Örgütü`nün (WHO) raporuna göre Türkiye`nin neredeyse tamamı zehir soluyor. Hava kirliliğine uzun süre maruz kalınması, ağır bir solunum hastalığı olan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) için de önemli bir tehdit oluşturuyor.

İstanbulun durumu parlak değil
WHO verilerine göre Türkiye`nin 6 ilinde hava kirliliği, eşik değer olan 20 pg/metreküpün oldukça üzerinde. Hatta bazı illerde 100 birimin bile üzerine çıkıyor. Iğdır, Batman, Afyon, Osmaniye, Gaziantep ve Siirt, hava kirliliğinin en yüksek olduğu iller sıralamasında başı çekerken, İstanbul`un da aralarında bulunduğu diğer illerde de durum pek parlak değil.

Öyle ki İstanbul, Sivas ve Bayburt`ta kirlilik, 48 birim olarak ölçülürken, Elazığ, Çankırı ve Şırnak`ta 46, Amasya`da 43, Yalova ve Tunceli`de 41, Samsun`da 39, Sinop`ta 38, Artvin`de 34, Eskişehir ve Tokat`ta ise 31 birim olarak tespit ediliyor.

Bursa'da tehlike en üst seviyede
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın internet sitesinden yayınladığı veriler de bu korkutucu gelişmeyi belgeledi. Bursa`da hava kirliliği özellikle yılın ilk günlerinde çok ciddi bir boyuta da ulaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın verilerine göre insan sağlığını tehdit eden parçacık maddelerin (PM10) günlük ortalaması Bursa`da Dünya Sağlık Örgütü`nün güvenli bulduğu günlük limitin 6 katını ulaşırken, bu oran Aralık ayı sonunda ise 10 katına çıktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir