• DOLAR 32.256
  • EURO 34.729
  • ALTIN 2405.211
  • ...
ABD`de Müslümanlara yönelik yeni `casusluk programı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'de önümüzdeki ay iki kentte uygulamaya konulacak 'terörle mücadele programına' gelen tepkiler artıyor. Boston ve Los Angeles kentlerinde pilot olarak uygulanması planlanan yeni 'terörle mücadele programı' çerçevesinde Müslümanların sosyal hayatı istihbarat kuruluşlarının alanına dahil ediliyor. 

ABD Adalet Bakanlığı, yeni programın amacının kişileri aşırılıktan korumak olacağını savunuyor. Ancak ABD'de yaşayan bazı Müslüman gruplar ve insan hakları kuruluşları, programın amacının Müslüman halkla ilgili istihbarat toplama olduğunu söylüyor. 

Programı hazırlayanlardan ABD'li Avukat Andy Luger, hazırladığı programı savunurken gençleri aşırılıktan korumayı hedeflediğini söyledi. Luger açıklamalarında şunları söyledi, "Binlerce değilse bile yüzlerce insanla görüştüm, ne yapılması gerektiği konusunda fikirleriniz aldım ve en doğrusunun bu olduğuna karar verdik. O insanları bunun bir istihbarat ve gözetim programı olmadığını söyledim.". 

Ancak toplumun bazı kesimleri Luger'in girişimlerine şüpheyle yaklaşıyor. Bu şüphenin artmasında, New York Üniversitesi Hukuk Bölümü'nde bulunan Brennan Merkezi'nin yayınladığı belgelerin etkisinin olduğu belirtiliyor. Yayınlanan belgelerde 2009 yılında, önümüzdeki ay pilot uygulamanın yürürlüğe gireceği Boston ve Los Angeles'te istihbarat çalışmalarına yardımcı olacak yasal düzenlemelerin olduğu görülüyor. 

ABD'nin Federal İstihbarat Bürosu (FBI) ve bölge polisi yürüttükleri ve yürütecekleri programların amaçlarının Müslümanların hayatları konusunda istihbarat çalışmaları içermediğini savunuyor.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir