• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Lodos Bursa'da hayatı felç etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa'da gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde de etkisini sürdüren lodos adeta hayatı felç etti.

Yer yer şiddetini artıran lodos sebebiyle vatandaşlar yolda yürümekte güçlük çekerken çöpler havada uçuştu, ağaçların köklerinden sökülerek devrildiği görüldü.

Ağaçların, elektrik direklerinin ve iş yeri tabelalarının araçların üzerine devrilerek maddi zarara yol açtığı fırtınada lodosun etkisini giderek arttırması bekleniyor.

Özellikle Merkez Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde çok sayıda ağacın kökünden sökülmesine neden olan lodos, trafik lambalarını devirdi, çöp konteynırlarını yola savurdu. Karbonmonoksit gazından 4 kişinin zehirlendiği Bursa'da, yolda yürürken başına kiremit düşen bir kişi ise yaralandı.

Lodos deniz ve teleferik ulaşımını da vurdu

Marmara Denizi'nde etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreyi aşan lodos sebebiyle İDO ve BUDO'nun Yalova, Bandırma ve Bursa'dan İstanbul'a yapılacak bazı seferleri de iptal edilirken, Bursa’nın yeni yapılan teleferiği de lodostan etkilendi.

Eski teleferiğe nazaran lodosa daha dayanıklı olması beklenen teleferiğin, seferlerinin Pazartesi gününe kadar iptal edildiği öğrenildi.

Bursa’da hayatı olumsuz etkileyen şiddetli lodosun Pazartesi günü yağması beklenen yağmurla etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi.  (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir