• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
GAP kış oyunları Bitlis`te başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen GAP Kış Oyunlarının 9`uncusu Bitlis`te 16 ilden 276 sporcunun katılımıyla başladı.

GAP Kış Oyunları kayak yarışları; Snowboard, Kayaklı Koşu ve Alp disiplini dallarında gerçekleştiriliyor. Kıyasıya mücadelenin sürdürüldüğü yarışlar Pazar gününe kadar devam edecek. Yarımada dereceye giren yarışmacıların ve takımların ödül ve kupaları Pazar günü düzenlenecek törenle verilecek.

GAP Kış Oyunlarını izlemek için Bitlis`e gelen Türkiye Kayak Federasyonu As Başkanı Ali Oto, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bitlis`in son derece iyi bir şekilde ev sahipliği yaptığını ve tüm sporculara başarılar dilediğini söyledi.

Oto, “Bugün GAP Kış Oyunları nedeniyle Bitlis`teyiz. Bitlis çok güzel bir şekilde bizlere ev sahipliği yapıyor. 9. Kayak kış oyunlarını yapıyoruz. Doğu illerinden gelen birçok sporcumuz var. Sporcularımız kuzey disiplininde ve alp disiplininde yarışıyor. Her zaman olduğu gibi Bitlis bizi ağırlamaktan mutluluk duyuyor. Biz de burada olmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Yarışmalar iyi gidiyor. Bundan sonra da Bitlis`te çok iyi yarışlar düzenleyeceğiz. Hedefimiz artık gelecek yıllar için Avrupa ve Balkan şampiyonası düzenlemektir.” diye konuştu.

Türkiye Kayak Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Kenan Aşit ise, 16 ilden 276 sporcunun katıldığını belirterek, “Bu yıl 9'üncüsü yapılan Doğu ve Güney Doğu Anadolu GAP Kış Oyunlarına toplamda 16 ilden 276 sporcu katıldı. Bu sporcularımızdan 110 tanesi kayaklı koşu yarışlarında yarışacak 166 tanesi ise alp disiplininde yarışacaklar. Alp disiplini olarak bugün Bitlis olarak iyi dereceler elde ettik. Çocuk 2 kategorisinde bir birinciliğimiz, çocuk 1 kategorisinde ise bir tane ikinciliğimiz var. Yarın yapılacak büyük slalom yarışlarında Bitlisli çocuklarımız iddialıdırlar.

16 ilden katılan sporcularımızı gerek ağırlamakta gerekse misafir etmekte hiçbir sıkıntı yaşamadık. Başta Valimiz olmak üzere kurum amirlerimiz ve belediyemiz misafirlerimizi ağırlamak için bütün imkanları sefer ettiler. Sporcuların barınma ihtiyaçları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandı. Yemek ihtiyaçları ise Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Müdürü Refik Avşar tarafından karşılandı.” şeklinde konuştu.

Bugün ki yarışlardan sonra yarın büyük slalom yarışları düzenlenecek ve ardından ödül töreni gerçekleştirilecek.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir