• DOLAR 32.576
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2461.574
  • ...
`Yarımağan Yıllarca Suç İşledi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Prof. Dr. Toktamış Ateş, YGS`deki şifreli kopya iddialarına ve İmam`ın ordusu adlıkitaptaslağına ilişkin Samanyolu Haber Radyo Yayın Yönetmeni Mazhar Arslanoğlu`nun sorularını cevapladı.

Prof. Dr. Toktamış ateş, YGS`deki şifreli kopya iddialarına ilişkin olarak, `` Böyle bir kopya olayının yaşanmamış olması gerekir. ÖSYM eski Başkanı`nın yaptığı açıklamalar ve itiraflar da deli saçmasına benziyor ve ipe sapa gelir şeyler değil. Biz hep şifreli sınavlar yaptık demek bir suç itirafıdır, Yarımağan yıllardır ÖSYM`de Başkanlık yaptı. Demek ki bu adam yıllarca suç işledi” dedi

Ünal Yarımağan`ın itiraflarının doğru olmadığını ifade eden Ateş, boşuna konuşuyoruz, çünkü böyle bir şey olamaz, mümkün değil, bu anlatılanlar da deli saçması. O yüzden konuşmaya gerek yok.`` İfadelerini kullandı.

Zekeriya Öz`ün görev değişimi ve Ahmet Şık`ın yazmaya çalıştığı İmam`ın ordusu adlı kitap içeriği hakkında da ağır eleştiriler yapan Ateş şunları kaydetti;

`` Geçmişten itibaren oynanan oyunlar vardı. Kalkancılar, Gündüzler. Buda bu halkanın devamı, yani başka bir oyunun parçası ve bunun ortaya çıkması da iyi oldu.Ergenekonsavcılarının değişimine gelince, Savcı Öz`ü ben kutluyorum. Önemli bir hizmet yaptığını düşünüyorum. Ben bu değişimin de görev değişikliği olduğunu düşünüyorum. Savcı Öz gitti diye bu dava bitecek anlamına gelmiyor. Savcıların bu konuda ciddi çalıştıklarını ummak istiyorum. Yeni gelen savcılara da bu konuda ciddi sorumluluklar düşmektedir. Savcıların işini kolaylaştırmak lazım. İtalya`da o meşhur Gladio yargılamalarında, Devletin bütün kurumları, kuruluşları Savcı Pietro`nun emrine verilmişti.

Bizde maalesef böyle bir şey görünmüyor. Olmuyor bunun iki nedeni var. Bir takım insanlara inandırıcı gelmiyor, diğerlerine de inandırıcı geliyor ama böyle bir şey olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyor. Mesela ben bugün Türkiye`de kendini ulusalcı olarak tanımlayan insanların, pek çoğu için bir askeri cunta yönetiminin birAKPhükümetine tercih edilebilir bir şey olduğunu düşünüyorum. Bunu dile getiren de var getirmeyen de var ama bunun böyle olduğunu biliyoruz bazı insanlar açısından. O yüzden böyle bir davanın arkasında tüm imkanlar yer almalı ve bu dava kararlılıkla ilerlemelidir.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir