• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Çağrı TV`den Habertürk`e Tekzip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kokteyl Yayıncılık Reklamcılık A.Ş yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, "RTÜK, Hizbullah`ın TV`sine onay verdi" başlıklı haber yalanlandı.

Habertürk`e gönderilen tekzip metninde,
"01 Nisan 2011 tarihli gazetenizde ve internet web adresinizde müvekkil kuruluşa ilişkin, "RTÜK, Hizbullah`ın TV`sine onay verdi" başlıklı asılsız ve suçlayıcı bir haber yayınlanmıştır. Ahmet YUKUŞ adıyla yayınlanan haberin doğruluk yönü bulunmamakla beraber, henüz hazırlık aşamasında bulunan ve resmi işlemleri devam eden bir kurumu zan altında bırakarak kuruluş süreci sekteye uğratılmak istenmektedir.

"Çağrı TV" adıyla kuruluş süreci devam eden müvekkil kuruluşun TV kanalı, herhangi bir örgüte ait ya da yakın değildir. Tamamen resmi prosedürler çerçevesinde kurulmuş, yasalar doğrultusunda faaliyet göstermekte olan ve ulusal güvenlik belgesini almış bir şirketin bünyesinde kurulması düşünülen bir TV kanalıdır.

Aynı haberde müvekkil şirketin bir diğer yayın organı olan "Çağrı FM" de hedef gösterilmiş ve zan altında bırakılmıştır. 1995 yılından bu yana yasalar çerçevesinde "yerel" yayın yapmakta olan "Çağrı FM" radyosunun ise haberde belirtildiği şekliyle üç ay önce alınmış bir bölgesel yayın izni bulunmadığı gibi aynı şekilde herhangi bir örgütle ilişkisi ya da yakınlığı da bulunmamaktadır.

TV Yayın lisansı konusunda RTÜK`e müvekkil şirketin yapmış olduğu lisans başvurusu, gerekli işlemleri tamamladığı ve teknik şartları sağladığı halde henüz neticelenmiş değildir. Buna rağmen gazeteniz ve internet web adresinizde, RTÜK başvuruyu onaylamışçasına asılsız, kasıtlı ve düzmece bir haber yapılmıştır. Bu habercilik mantığını ise kamuoyunun takdirine bırakıyor ve bir basın kuruluşu olarak bu tarz habercilik yapmayı ahlaki bulmadığımızı deklare ediyoruz.

Tüm bunlarla beraber RTÜK tarafından 01 Nisan 2011 tarihli ilgili haber üzerine yapılan aynı tarihli basın açıklaması da anlatımlarımızı teyid etmekte ve haberde gerek "Çağrı TV" gerekse de "Çağrı FM" ile ilgili iddiaların asılsızlığını ortaya koymaktadır.

Kamuoyuna durumun bu şekilde olduğunu beyan eder, bu tarz haberciliğin basın ahlakıyla bağdaşmadığını hatırlatır ve ilgili yasal düzenlemeler uyarınca bu tekzip metninin gerek gazeteniz gerekse de İnternet Web adresinizde gereği gibi yayınlanmasını talep ederiz." ifadelerine yer verildi.

M. Salih Keskin - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir