• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriyeli öğrencilerin karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Harran Konteynır Kent’teki okullarda eğitim gören Suriyeli mülteci öğrencilere yapılan törenle karneleri verildi. AFAD ve Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği programda başarılı öğrencilere karneleri ve hediyeleri verildi.

Karne törenine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, AFAD Başkanı Fuat Oktay ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci katıldı. Programda, Suriyeli öğrenciler tarafından semazen, ilahi ve şiir gösterisi yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Küçük, burada bulunan bütün Suriyelilerin kendileri için önemli olduğunu belirtti. Sığınmacıların yüzlerinin her zaman gülebilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını, Suriyelilerin kendileri için misafir ve Allah’ın kendilerine verdiği bir emanet olduğunu söyledi.

Suriyelilerin eğitim ve öğretiminin kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Vali Küçük, “İster bu ülkede kalın isterse karışıklıklar biterse memleketinize dönün muhakkak bu eğitime ihtiyacınız olacak ve özellikle memleketinizin ihtiyacı olacak” dedi.

Savaştan kaçtıkları ilk gün ve bükünde Suriyeli mültecileri kendileri gibi gördüklerini ifade eden AFAD Başkanı Fuat Oktay,  “İnançtan kaynaklanan ve tarihten gelen bir özelliğimiz gereğince biz sizleri ilk gün gün bizden biri olarak gördük, şimdide öyle gelecekte de böyle olacaktır” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra Suriyeli öğrenciler gelen misafirlere çiçek taktim ederek teşekkür ettiler. Program, eğitimde başarı gösteren öğrencilere karne ve hediye takdimiyle sona erdi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir