• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
Kızıltepe'de diş macunu ve diş fırçası dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Kamu Hastaneler Birliği’nin Kızıltepe Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezinde, “Diş Fırçalama Kampanyası” çerçevesinde düzenlediği programda, maddi durumu iyi olmayan hastalara ve programa katılan öğrencilere diş macunu ve fırça verildi. Kampanya çerçevesinde 2 bin 500 kişiye diş fırçası ve diş macun dağıtılacak.

“2 bin 500 kişiye diş fırçası ve macun dağıtılacak”

Programda bir açıklama yapan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “Ağız ve diş sağlığı konusunda bir kampanya başlatıldı. Dişimi fırçalıyorum isminde bir kampanya. Diş sağlığı problemi, ağız sağlığı problemi yaşamadan bu konuda insanlarımızın çocuklarımızın bilinçlendirilmesi çok çok önemlidir. Şimdilik 2 bin 500 kişiye diş fırçası ve macunu dağıtılacak daha sonra bizimde desteğimizle bu sayı artırılacak.” dedi.

Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Fethullah Kayan ise sağlıklı diş fırçalamayı yapmayan kişilerde diş çürüklerinden kaynaklanan bakterilerin kana geçmesi ile özellikle kalp kapaklarına yerleştiği ve kalp kapaklarında çok ciddi tahribat yaptığını ve bu şekilde kapak yetmezliğine neden olarak hastaların ölümüne bile neden olduğuna dikkat çekti.

Kayan, “Biz gördük. Özellikle diş çürüklerinde meydana gelen lezyonların, bakterilerin kana geçmesiyle vücudun bütün azalarını bütün organlarını etkileyebildiğini, özellikle de kalp üzerinde büyük tahribatlar yarattığını belirtmek isterim. Ben kendim Kardiyoloji uzmanıyım bu konuda bizim birçok hastamız oldu ve bu sağlıklı diş fırçalamanın olmadığı kişilerde, diş çürüklerden kaynaklanan bakterilerin kana geçmesi ile özellikle kalp kapaklarına yerleştiği kalp kapaklarında çok ciddi tahribat yaptığını ve bu şekilde kapak yetmezliğine neden olarak hastaların ölümüne bile neden olduğunu biz gördük.” dedi.

Daha sonra programa katılanlara dişlerin nasıl fırçalanması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir