• DOLAR 32.236
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2449.44
  • ...
70`lik dedenin Peygamber sevgisi herkesi şaşırtıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da Peygamberimize yönelik yapılan hakaretler Müslümanların Peygamberimize olan sevgisini daha da artıyor. Şanlıurfa`nın Birecik ilçesine bağlı Sumaklı köyünde ikamet eden 70 yaşındaki İsmail Esen, okuma-yazması olmamasına rağmen Peygamber Sevdalılarının düzenlediği siyer sınavına hazırlanıyor. Okuma-yazması olmadığı halde başkalarından dinleyerek sınava hazırlanan Esen`in azmi Peygamber sevgisinin engel tanımadığını gösterdi.

Peygamberimize hakaret edenlere inat Peygamberimize sahip çıkacağının altını çizen Esen`in örnek teşkil eden bu davranışı, tüm saldırılara rağmen Müslümanların Peygamberimize olan sevgisini daha da arttırdığını gösterdi.

Okuma-yazma bilmediği halde soruların çıkacağı kitabı başkasından dinleyerek siyer sınava hazırlanan İsmail Esen, “Ben Peygamber Sevdalıları Platformunun Siyer Sınavına katılacağım. Okuma-yazma bilmem fakat gelinim, kızım bazen de oğlum sınav sorularının çıkacağı kitabı bana okurlar bende onları dinlerim, böylece sınava hazırlanıyorum. Bazı gereksiz insanlar Peygamber Efendimiz (s.a.v)`e hakaret ediyorlar. Biz onlara inat okuma yazma bilmesek de Peygamberimize sahip çıkacağız. Amaç İslam`ı, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) `in ve Sahabe-i Kiramın hayatlarını öğrenmektir.” diyerek Peygamberimize yapılan hakarete tepki gösterdi.

Siyer sınavına ilk defa katılacağını ifade eden Esen şöyle devam etti: “Sınav girersem biri bana soruları ve şıkları okuyacak ben de ona göre cevap verip işaretleyeceğim. Bundan önce hiç girmedim fakat kararlıyım bu yıl gireceğim inşallah. Mümkün olursa bundan sonra her zaman gireceğim. Eğer başarır da umreye gidebilirsem daha mutlu olacağım.”

Son günlerde Peygamberimize yapılan hakaretlere değinen Esen, “Peygamberimize hakaret edenleri de lanetliyorum. Onlar hakaretlerini artırdıkça bizim sevgimiz, azmimiz artacaktır. İşte biz buna karşılık daha fazla çalışacağız, daha fazla insanlara anlatacağız. Son olarak tüm Peygamber Sevdalılarını selamları en güzeliyle selamlıyor, Peygamberimiz daha iyi tanıyıp tanıtmaları için herkesin bu sınava katılmalarını tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir