• DOLAR 32.283
  • EURO 34.721
  • ALTIN 2400.18
  • ...
Van köftecileri işlerinden memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle öğrenci ve esnafların tercih ettiği Van köftesi, harcında kullanılan malzeme ve fiyatının uygun olması nedeniyle halk tarafından tercih edilen yiyecekler arasında yer almaya devam ediyor.

Ekonomik krize rağmen öğrencilerin ve halkın Köfteciler sokağını tercih etiklerini söyleyen köfteci esnafından Rahmi Toprak, “Müşterilerimiz arasında esnaf ve öğrenci daha çok yer alıyor. Müşterilerimizin bizi tercih etmesinin en önemli sebebi bizim bu işteki ustalığımızdır. Çünkü biz yıllardır bu işi yapıyoruz ve bu bizim baba mesleğimizdir. Müşterinin köfteyi tercih etmesinin bir diğer sebebi de hem tadının güzel olması ve fiyatının uygun olmasıdır.” dedi.

"Köfte işini bizler 1990 yılından bu yana sürdürmeye çalışıyoruz"
Yıllardır bu işi yaptıklarını söyleyen Toprak, “Köfte işini bizler 1990 yılından bu yana sürdürmeye çalışıyoruz. Şuan köfteciler sokağında 8 esnaf, bu işi yapıyoruz ancak biz köfte işini sadece para kazanma amaçlı değil sevdiğimiz için yapıyoruz. Bizim aramızda rekabet olsa da biz rekabete girmiyoruz. Çünkü bizim sabit bir müşteri kitlemiz var.” ifadelerini kullandı.

"Köfte harcında özel olarak ayarlanmış 7 çeşit baharat kullanıyoruz"
Köftenin harcında 7 çeşit baharat kullandıklarını ifade eden Toprak, bu baharatların hepsinin bu için ayarlanmış özel baharatlar olduğunu söyledi. Toprak, “Toplumda köftede bulgur kullanıldığına yönelik genel bir yargı vardır, ancak köfte kıymayla yapılır ve bulgur kullanılmaz. Patates, salata köftenin olmazsa olmazlarından bu sebeple biz köfteciler buna dikkat ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Köfteciler arasında rekabet var"
Bir diğer köfteci esnaf Ahmet Bilir ise, köfteciler arasında rekabet olduğunu söyledi. Bilir, “Köfteciler sokağından 8 esnaf bu işi yapmaya çalışıyoruz bundan dolayı köfteciler arasında rekabet çok oluyor. Çünkü buradaki esnaftan bazıları köfteyi 3 liraya bazıları 4 liraya satıyor bu da rekabete yol açıyor. Tabi aramızda fiyat birliği olmaması bazılarımızın işinde aksamalara da yol açıyor." diye konuştu.

Van’ın köfte ustalarından Cevdet Emre ise şöyle konuştu: “Köftenin tercih edilmesinin temel sebebi tadının güzel olmasındandır. Müşterilerimiz arasında hem öğrenci hem de normal vatandaş var. Köftenin tadının güzel olması ve fiyatların uygun olmasından dolayı köftemiz tercih ediliyor. Çünkü vatandaş yüksek fiyatlar yüzünden lokantaya gidemiyor. Dolayısıyla daha ekonomik olsun diye bizi tercih ediyorlar.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir