• DOLAR 32.221
  • EURO 34.718
  • ALTIN 2446.725
  • ...
Diziler Çocuk İstismarına Zemin Hazırlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Devlet Hastanesi’nden Psikolog İzzet Güllü, aşk, aldatma içerikli televizyon dizilerinin insan psikolojini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Televizyon dizilerinin çocuk istismarına zemin hazırladığını belirten Güllü, “Çocuklarda salt doyumu esas alan bir yapı mevcuttur. Bir de bu yapı bahsi edilen yayınlarla desteklenince ortaya suiistimallere daha da açık çocuklar çıkmaktadır. İlkokul bir ve 2`inci sınıfa giden öğrenciler arasında bile `flört etme, sevgili değiştirme, sevgiliyi kıskandırma veya sevgiliyi bir başkasının elinden alma’ şeklinde senaryo üretilmektedir. Daha ileri yaşları konu alan mesela lisede geçen olayları anlatan dizilerde ise lise talebelerinin alkol alması ve kızlı erkekli gruplar halinde aynı evi paylaşması şeklindeki senaryolar çarpıcı ve özendirici bir şekilde topluma sunulmaktadır. Dolayısıyla televizyon dizileri çocuk istismarına zeminhazırlamaktadır.” dedi.

Ailelerin bu istismara, doğrudan etkilenmedikleri sürece, ‘modernite’ olgusu nedeniyle baskıcı görünmemek adına karşı çıkmadıklarını vurgulayan Güllü, böylece istismarın daha da yaygınlaşmaya başladığını kaydetti.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Özcan da klinik değerlendirmelerine göre istismarın fiziksel, cinsel, duygusal ve ihmal şeklinde ortaya çıktığını belirterek, çocuğun hayata bakış açısını sarstığı gibi kimliğinin bütünleşmesini de engellediğini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir