• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İhvan: Ürdün, yabancıların talimatıyla tutuklama yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Ürdün kolu, Ürdün yönetimini İhvan'a yönelik tutuklamalar konusunda yabancı ülkelerden talimat almakla suçladı.

İhvan'ın Ürdün'deki siyasi kanadı olan İslami Hareket Cephesi Partisi, Ürdün hükümetinin ve Ürdün güvenlik güçlerinin ülkedeki İhvan mensuplarına yönelik uyguladığı politikaları ve tutuklamaları eleştirdi.

Partinin web sitesinden yapılan açıklamada, "Bu tutuklamalar Ürdün hükümetinin, İslami hareket üzerindeki baskıyı artırmak isteyen yabancıların 'talimatlarına' boyun eğdiğinin göstergesidir." ifadelerin kullanıldı. Açıklamada, bu tutuklamaların sadece Ürdün'deki iç karışıklığı artıracağı ve Ürdün halkı arasındaki gerilimi tırmandıracağı belirtildi.

Ürdün hükümet sözcüsü Muhammed el Mumeni ise İhvan'ın açıklamalarını yalanlayarak, Ürdün'ün yasalarla yönetilen bir ülke olduğunu ve yasaları ihlal eden kişilerin hapse atıldığını söyledi. El Mumeni ayrıca, "Yasalar herkes için uygulanır." ifadelerini kullandı.

Sözcü, Ürdün'de herkesin ifade özgürlüğünün anayasa ile garanti altına alındığını söyledi ve ekledi, "Ancak bazı insanlar, kendilerini karşısındakine saldırarak ve şiddete neden olarak ifade ederler."

Ürdün geçtiğimiz günlerde neden açıklamaksızın iki aktivisti tutukladı. Müslüman Kardeşler, bu iki tutuklamayla birlikte, Ürdün'de son zamanlarda tutuklanan insan hakları savunucularının sayısının 17'ye yükseldiğini açıkladı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir