• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
`İlim yuvalarına giderek kurtuluşa erebiliriz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı eğitim ve sosyal faaliyetlerle bölge ve Batman halkının takdirini kazanan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) tarafından, dün yaklaşık 4 yıldır aldıkları Sarf, Nahiv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi Arapça ilimlerinde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 78  kız öğrenci için düzenlenen icazet merasiminde icazet alanlar duygularını İLKHA ile paylaştılar.

“Gayr-i İslami törenlerle mezun olmayın”

4 yıl boyunca Âlimler ve Medreseler Birliği bünyesinde Arapça eğitim aldığını söyleyen Betül Demir, “Allah`a hamdolsun. olsun ki, icazetlerimizi toplam 77 arkadaşım ile birlikte aldık.  Üniversitedeki kardeşlerime küçük bir hatırlatmada bulunmak istiyorum; yıllarca televizyonlarda gördüğümüz üniversiteli kardeşlerimiz hep mezuniyetlerinde gayr-i İslami törenlerle mezun oldular. Onlara sesleniyorum; lütfen yaşıtlarım, kardeşlerim, bize bakın ve böyle mezuniyetlere özenin. Annemden ve babamdan Allah razı olsun, onlara çok teşekkür ediyorum. Annem evindeki iki kızını hiç düşünmeden bu ilim dergâhlarına yolladı. Rabbimden tek dileğim, beni kendilerine halis kullardan eylesin.” diyerek sevinç dolu duygularını dile getirdi.

“Genç kızların ilim talep etmesini istiyorum”

İlim öğrenmenin kolay bir şey olmadığını fakat isteyen herkesin ilim öğrenebileceğini belirten Zeynep Çelik ise, “4 yıllık bir ilim dersi gördüm. Bu süre zarfında hocalarımız bizimle çok yoruldular, Allah hepsinden razı olsun. Bizleri bu ilim yerlerine gönderen ailelerimizden Allah razı olsun. Kesinlikle ilim öğrenmek kolay değil. Bizler talep ettik ve Allah bizlere nasip etti. Bu ilmi Allah herkese nasip etsin. Rabbim aldığım bu ilimle amel etmeyi nasip etsin. Bizim gibi genç kızlara da tavsiyem şudur; onlarda bu ilmi talep etsinler.” şeklinde heyecan dolu duygularını dile getirdi.

“Dünyaya aldanmayın, dünyanın süsüne dalmayın”

“Öncelikle bu anı ve bugünü yaşadıkları için Allah'a hamd eden atma Kızılçınar ise, “Bu gerçekten çok güzel bir andır ve çok güzel duygular yaşıyorum. Duygularımı ifade edemiyorum. İlim öğrenmemizde bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu dava nicelerini feda etti. Unutmasınlar ki bizlerde feda olmaya hazır birer şahsiyetler olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Arkadaşlarıma olan tavsiyem ise şudur; biz bitirdik ama asıl olan amellerimizdir, ihlaslı bir şekilde amel etmektir. Tüm herkese seslenmek istiyorum; dünya hayatı boş ve eğlenceden ibarettir. Dünyaya aldanmayın, dünyanın süsüne dalmayın. Allah için bir şeyler öğrenmeye çalışın ve ne gerekiyorsa bundan asla taviz vermeyin.” ifadelerine yer verdi.

“Her genç kız bu duyguyu yaşamalıdır”

Medreselerin asıl yaşanması gereken yerler olduğuna dikkat çeken Halime Barlak, “Allah`a hamdolsun ki bizleri bugünlere getirdi. İlim öğrenmede bizimle sıkıntı çeken birçok ablalarımız, abilerimiz ve Seydalarımız oldu. Onlara çok çok teşekkür ediyorum. Bizim bulunduğumuz yerler belki dört duvar olabilir, bizi hayattan alıkoyabilir ancak bize asıl yaşanması gereken hayatı gösteren yerlerdir bu medreseler. İnşallah bizden sonra geleceklerde olacaktır. Benim genç kızlara tavsiyem, gelsinler ve bu duyguyu yaşasınlar. Belki birçok sıkıntı yaşarlar ama en sonunda semeresini alacaklardır. Bize asıl hayatın nasıl olması gerektiğini gösteren yerlerdir, bu yerler. Allah`a hamdolsun ki en sonunda bitirdik. İnşallah çıkışımız büyük bir çıkış olacak. Bizim asıl hayatımız bundan sonra başlayacaktır. İnşallah bizden daha iyi insanları yetiştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“İlim yuvalarına girerek kurtulabiliriz”

İlim tahsil etmede kendilerine yardımcı olan genç kızların hocalarından Şehadet Şimşek ise şunları kaydetti: “Bizleri bugünlere ulaştıran Allah`a hamd ediyorum. Gerçekten ne kadar şükretsek azdır. Bugünlere tabi kolay gelinmedi, çok şeyler yaşandı. Bu süreçte öğrencilerimizle çok şeyler yaşadık, çok zorluklar çektik. Ama elhamdülillah bu sahneyi gördükten sonra bütün zorlukları unuttuk. Şuanda aklımıza hiçbir zorluk gelmiyor. Hiçbir şey zorluksuz olmuyor. Dünyevi şeyler zorluksuz olmadığı gibi. Genç kızlara da buradan seslenmek istiyorum; onlarda bence bu yolu seçsinler. Bütün münkeratların baş gösterdiği bir zamanda bu kötülüklerden korunabilmek için ilim yuvalarına girsinler. Çünkü ancak bu şekilde onlarda kurtulabilir. Aksi takdirde her yerde fuhuş ve çirkin şeyler baş göstermiştir. İlim meclislerine kapanarak bütün bunlarla baş edebiliriz. Rabbim bu süreçte emeği olan herkesten razı olsun ve bütün genç kızlarımıza doğru yolu göstersin.”

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir