• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Siyaset ve Strateji Konuşmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ortak Akıl Toplantıları kapsamında Bingöl’de gerçekleşen Siyaset ve Strateji Konuşmalarında ana temayı  “6-7 Ekim Olayları Sonrasında Barış Süreci: Gündemi Birlikte Okumak” konusu oluşturdu.

Moderatörlüğünü Kadim Akademi Başkanı İbrahim Özcoşar ile Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan’ın birlikte yaptığı Siyaset ve Strateji Konuşmalarına Bingöl kanaat önderleri, akademisyenler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

USTAD Başkanı Ahmet Akgül’ün “Bölgeyi el feneri ile uzaktan okumak yerine bölge insanının bölge gerçeklerini yansıtmasının önemine değindiği” açılış konuşması ile başlayan ve Ensar Vakfı Bingöl Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda demokratik toplumlarda 6-7 Ekim olayları ve benzeri olaylar, karşılaşılabilecek olası uyuşmazlıklar ve sivil toplumun bu uyuşmazlıkların çözümündeki etkisi konuşuldu.

USTAD Başkan Yardımcısı Mehmet Timurağaoğlu, bölge illerinde Siyaset ve Strateji adı altında başlattıkları bu anlamlı birliktelik toplantılarının Bingöl programının oldukça samimi bir ortamda gerçekleştiğini belirterek, toplantıya katılan misafir olarak Memur-Sen, Nur-Der,  Sağlık-Sen,  (İDB) Katre Dergisi, AGD, Buhara Vakfı, MÜSİAD, Eğitim Bir-Sen, Bilgi ve Düşünce Derneği, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Mustazaflar Cemiyeti, Cihannüma Temsilcileri ile Bingöl Üniversitesinden akademisyenler, Bingöl Sağlık İl Müdürü, Bingöl KHB Genel Sekreter Yardımcısı ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürünün birikimleriyle ciddi katkı sunduklarını toplantının çok verimli geçtiğini söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir